Мечтано начало на годината за Григор Димитров

13:30
Мечтано начало на годината за Григор Димитров

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров обърна британецa Анди Мъри с 2:1 сета и започна успешно новия сезон. На турнира в Бризбейн от сериите АТП 250, българинът загуби първия сет с 4:6, а след това изравни сетовете след 7:5 във втория сет, а с 6:2 в третия заслужено продължи напред.

Родната звезда проби за 5:4 във втория сет, но след това не успя да завърши своето подаване, за да изравни сетовете, допускайки моментален пробив за 5:5. За радост той отново взе предимство при сервирането на шотландеца и получи втора поредна възможност да изравни сетовете при негов сервис и 6:5 в негова полза. Последва труден гейм, който хасковлията успя да измъкне, въпреки че губеше с 30:40 и със скъсан кордаж на мрежата на своята ракета, успя изравни.

Третият сет стартира ударно за Гришо, който направи трети пореден пробив, като този път шотландецът дори не успя да вземе точка при своето сервиране. Българинът взе светкавично своето подаване, а след това доста бързо взе и четвърто поредно подаване на Мъри, за да увеличи преднината си на 3:0. Много по-свежият Димитров взе следващото си подаване и резултатът набъбна на 4:0.

Анди Мъри обаче намери сили и спря пробивите на българина, като заслужено взе своето подаване и намали резултата на 1:4. При най-доброто си разиграване в третия сет Мъри поведе при сервирането на Гришо, но родната ракета с лекота взе подаването си след това и остана на гейм от победата. Шотландецът, който видимо бе много изморен обаче показа класа и заслужи да остане в мача. Така при 5:2 Григор имаше сервиране, което да го прати във втори кръг.

Димитров е поставен под номер 2 в схемата и при победа над Мъри ще играе във втория кръг с победителя от двойката между германеца Даниел Алтмайер или квалификант. Българинът е и последният носител на титлата в Бризбън, като това стана през 2017 година, след което турнирът изпадна от календара на АТП за няколко сезона.

От 2016 година насам Димитров и Мъри са играли само веднъж помежду си. Това се случи тази година на Откритото първенство на САЩ, когато българинът се наложи в три сета.

Двамата обаче вече са се срещали в Бризбейн. Това стана на финала през 2013 година, когато бившият водач в световната ранглиста Мъри спечели в два сета.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация