Нулево реми между Уест Хям и Брайтън

00:37
Нулево реми между Уест Хям и Брайтън

Уест Хям удържа нулево равенство у дома срещу Брайтън в двубой от 20-ия кръг на Премиър лийг. "Чуковете" не допуснаха гол в четвърти пореден мач, а основната заслуга за това е на вратаря Алфонс Ареола, който направи серия от важни спасявания през второто полувреме. Тимът на Дейвид Мойс остана на три точки пред днешния си съперник, но няма победа над "чайките" в Лондон от 2012 година, когато двата отбора бяха в Чемпиъншип.

Брайтън за пореден път впечатли с атакуващия си стил и може да съжалява, че не наложи волята си над един от съставите в най-добра форма. Хората на Роберто Де Дзерби заемат седма позиция в подреждането.

Двубоят беше по-специален за Джеймс Милнър. Ветеранът в редиците на Брайтън записа своя мач номер 632 в Премиър лийг, а пред него по този показател е само Гарет Бари, който има 653.

Освен това, Милнър изравни постижението на легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс, като двамата имат мачове в 23 поредни години в елита на английския футбол.

Уест Хям беше без две от звездите си в офанзивен план - Лукас Пакета и Мохамед Кудус. В тяхно отсъствие шанс да започнат от първата минута получиха Саид Бенрама и Пабло Форналс. Бен Джонсън пък излезе вместо Владимир Цоуфал на десния фланг на отбраната.

В състава на Брайтън имаше две промени от двубоя срещу Тотнъм преди няколко дни. Адам Уебстър зае мястото на наказания Люис Дънк в центъра на защитата, а Первис Еступинан записа първи мач като титуляр от септември насам, заменяйки контузения Игор.

Още в началото Едсон Алварес от домакините падна в наказателното поле и поиска дузпа, но след консултация с ВАР реферът Самюъл Барът даде знак играта да продължи. Брайтън имаше солидно надмощие в притежанието на топката в първия четвърт час, но никой от отборите не стигна до удар.

В 23-ата минута Факундо Буонаноте получи пространство около границата на наказателното поле и шутира, а последвалият рикошет в Анджело Огбона не затрудни Алфонс Ареола. Уест Хам отговори с красиво воле на Бенрама, но Джейсън Стийл успя да избие с крак. 

Мачът постепенно се оживи и Ареола трябваше да прави двойно спасяване след удари на Дани Уелбек и Джак Хиншълууд. Пред другата врата отново Бенрама имаше шанс да открие резултата, но стреля встрани от целта. В 42-ата минута Ареола пак се намеси сигурно, този път след удар с глава на Паскал Грос.

Брайтън доминираше в началото на второто полувреме и Еступинан пропусна добра възможност, шутирайки право в Ареола. Вратарят на "чуковете" имаше все повече работа. Пробив и изстрел на Жоао Педро накараха французина да демонстрира рефлекса си, а защитата на Уест Хям определено се затрудняваше да спира пробивите на бързите флангови футболисти на Брайтън. 

В 61-ата минута Томаш Соучек засече центриране на Бенрама, но прати топката в аут. Резервата Евън Фъргюсън се включи силно за Брайтън и веднага отправи опасен изстрел, но и той не попадна в очертанията на вратата. В края на двубоя "чайките" по-напористо търсеха победата. Якуб Модер пропусна от чиста позиция, а след това Ареола се справи с коварен шут на Адам Лалана.

Точката позволи на Брайтън да измести Манчестър Юнайтед от седмото място. В следващия кръг "чайките" ще посрещнат Уулвърхямптън, но преди това им предстои гостуване на Стоук Сити за ФА Къп. Уест Хям пък ще е домакин на Бристол Сити в най-стария футболен турнир. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация