Манчестър Сити постигна рутинна победа в последния си мач за годината (видео)

18:56
Манчестър Сити постигна рутинна победа в последния си мач за годината (видео)

Манчестър Сити завърши 2023 година, в която спечели историческите пет трофея, с лесен домакински успех с 2:0 срещу отбора на Шефилд Юнайтед, който е последен във временното класиране на Премиър лийг. Родри (14') и Хулиан Алварес (61') се разписаха в този двубой, който тимът на Джосеп Гуардиола изигра на ходом, но въпреки това имаше сериозно превъзходство. С този успех шампионите се изравниха по точки с Арсенал при равен брой изиграни мачове и дори изпревариха "топчиите" по голова разлика. Утре обаче Арсенал може да излезе дори на върха, ако победи Фулъм като гост. Ливърпул играе своя мач от кръга на 1 януари, когато посреща Нюкасъл.

Голямата новина в лагера на европейския и световен клубен шампион бе, че Кевин Де Бройне попадна в групата за първи път от август, когато получи контузия още в първия мач за сезона. Белгиецът дори в един момент през втората част започна да загрява, но така и не се появи в игра. Иначе Пеп Гуардиола бе направил две промени в сравнение с мача с Евертън. Йошко Гвардиол замени контузения Джон Стоунс, а Матео Ковачич влезе на мястото на Матеус Нунеш.

Уайлдър е предприел пет корекции от двубоя с Лутън. Джейдън Богъл, Люк Томас, Оливър Норууд, Анис Бен Слиман и Уилям Осула започнаха.

Началото бе очаквано и още във втората минута Фоудън добре отигра с пета към Алварес, който стреля от границата на наказателното поле, но на сантиметри встрани от далечната греда. В 14-ата минута шампионите взеха аванс след много прецизен изстрел на Родри от същата дистанция, след който топката влезе точно до гредата.

В 21-вата минута Фоудън много добре пусна топката между трима бранители на съперника и така изведе Бернардо Силва, който стреля по ниско по диагонала, но Фодерингъм протегна ръка и изби в корнер.

До почивката домакините владееха топката в повече от 80% от времето, но действаха почти на ходом и не създадоха повече положения. В 40-ата минута Шефилд Юнайтед имаше възможност да изравни при една от редките си атаки. Богъл се откъсна отдясно и центрира перфектно към Соуса, който не успя да засече по най-добрия начин отблизо и Аканжи изчисти в корнер. При последвалия корнер именно Соуса засече с глава, но Едерсон се разтегна максимално и спаси.

В 54-тата минута Фоудън бе изведен зад гърба на отбраната, но когато се опита да премине покрай Фодерингъм, стражът чукна топката в краката на англичанина и предотврати сигурен гол. Малко след това Сити си върна контрола над топката и Алварес бе намерен непокрит в наказателното поле, но ударът на аржентинеца не бе точен. 

В 62-рата минута Фоудън, който бе най-креативният играч на Сити днес, комбинира с Оскар Боб, който много хубаво намери начин да го изчака и да му върне топката в наказателното поле, след което Фодън центрира към далечната греда, където за Алварес остана най-лесното - да засече отблизо за 2:0. До края този резултат се запази. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация