Нито минута за Везенков при успеха на Сакраменто над Аталанта

06:07
Нито минута за Везенков при успеха на Сакраменто над Аталанта

Александър Везенков остана резерва при победата на Сакраменто Кингс със 117:110 при гостуването на Атланта Хоукс в мач от редовния сезон на НБА.

С победата "кралете" прекъснаха негатината серия от две последователни загуби и поеха глътка въздух преди схватката на връх нова година срещу Мемфис Гризлис. Отборът на Везенков продължава да държи петото място в Западната конференция с баланс от 18-12, колкото има и четвъртият ЛА Клипърс. Лидер е Минесота Тимбъруулвс с актив от 23-7.

Атланта от своя страна продължи сриването си и записа четвърто последователно поражение. Хоукс се намират на единадесета позиция в подреждането на Изчточната конференция с баланс 12-19, като на десетото място, което е първото възможно, даващо право на участие в плейофите, се намира Чикаго Булс с 14-19.

В отсъствието на Везенков Майк Браун се довери на изпитана стартова петица в лицаето на крилата Харисън Барнс и Кийгън Мъри, центърът Домантас Сабонис, както и гардовете Кевин Хъртър и Ди'Аарън Фокс.

Най-резултатен на за "кралете" бе Ди'Арън Фокс с 31 точки и 8 борби, а с "дабъл-дабъл" се отчете Домантас Сабонис, който записа 25 точк и 8 борби.

За домакините от Атланта стартираха крилата Садик Бей и Джейлън Джонсън, центърът Клинт Капела, както и гардовете Деджоунте Мъри и Трей Йънг.

Срещата започна ужасяващо за “кралете” и домакините успяха да поведат с 10:2 след по-малко от 4 минути игра. По принцип доста стабилният Домантас Сабонис демонстрира сериозни колебания и в следващите минути, като допусна пропуквания през своята зона и ситуацията опря до 12 точки преднина в полза на съперника, което принуди треньорът Майк Браун да поиска таймаут.

Прекъсването не доведе до нищо добро за Сакраменто и веднага след подновяването на играта домакините отбелязаха две тройки. “Кралете” върнаха един кош, но получиха още два и изостанаха с катастрофалното 8:28. Веднага след това последва нова тройка за Атланта и Браун се принуди да поиска още един таймаут.

Този път прекъсването повлия една идея по-добре за гостуващия тим и разликата бързо падна под 20 точки, след което Малик Монк изригна с няколко последователни коша и намали до 20:34. В минутите до края "кралете" продължиха да се подобряват и затвориха частта при изоставане с 23:36.

Във втората четвърт гостите излязоха преобразени, като стартираха частта с три тройки. Атланта обаче не доманстрира спад в играта, на който “кралете” се надяваха и след като разликата бе намалена до пет точки около шест минути след началото, домакините нанизаха три последователни коша дръпнаха с 56:45.

След това последва равностойна игра, като срещата вървеше точка за точка, което принуди Майк Браун да поиска прекъсване.

Подновяването на играта започна с два наказателни удара за Атланта, които бяха реализирани, но и “кралете” вкараха един кош, като Сабонис добави две точки, което запази разликата от десет точки в полза на домакините. Джонсън от домакините обаче избухна със забивка, което вдъхнови неговите съотборници за нови точки и те завършиха полувремето с осезаема преднина от 71:53.

Александър Везенков остана на пейката и за началото на второто полувреме, което бе ознаменувано от силна игра на Сакраменто. Фокс припомни за най-доброто от себе си и мина 10 точки на личния си актив, с което помогна на гостите да съкратят изоставането си на 71:78 в средата на третата четвърт.

Бърза тройка на Хоукс обаче направи отново разликата 10 точки, след което последва дълго разиграване, в което двата отбора не успяха да си отбележат. Играта на нерви бе спечелена от домакините и те поведоха с 83:71.

В тези минути за гостите с добра игра се отличи центърът Домантас Сабонис, който се превърна в най-резултатния за своите с 18 точки, като спря няколко силни нападения на противника и успя да събере 7 борби от началото на срещата.

След това “кралете” пренесоха стабилното си представяне и в предни позиции, благодарение на което съкратиха изоставането си на пет точки, но и допуснаха нелепо нарушение и домакините изпълниха успешно два наказателни удара. Гостите успяха да отговорят с бърз кош и затвориха частта при изостване от 86:91.

Това бе и първата четвърт, която Сакраменто успя да спечели, като това бе сторено убедително с 33:20. Не бе ли обаче прекалено късно, това остана да се разбере през последната част.

Гостите продължиха възхода си в началото на последната четвърт и съкратиха изоставането до 91:94. Хоукс от своя страна за пореден път доказаха, че не възнамеряват лека ръка да пропилеят аванса и реализираха три поредни коша, с което си върнаха преднината от 12 точки.

Последва нова силна серия на “кралете” и треньорът на Атланта - Куин Снайдер, се принуди да поиска прекъсване. То обаче нямаше сериозен ефект и Сакраменто стигна до пълен обрат, като за първи път в срещата поведе при 106:105 в своя полза. В следващите минути двата отбора поддържаха късата разлика помежду си, като дори в един момент стигнаха до равенство 110:110, което също се случи за първи път от началото на мача.

Следващите четири коша бяха в полза на Сакраменто, което помогна на отбора да поведе със 116:110 секунди преди финалната сирена, което приближи “кралете” до победата. Ключово се оказа оспорването на Майк Браун при искано нарушение от страна на домакините. Ситуацията бе разглеждана дълго, като в крайна сметка положението бе отсъдено в полза на тима, воден от Браун.

16 секунди преди края “кралете” изпълниха и наказателен удар, с което увеличиха преднината си на 117:110, което на практика реши всичко и гостите спечелиха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация