Високорезултатен мач между Сакраменто и Вашингтон

07:33
Високорезултатен мач между Сакраменто и Вашингтон

Сакраменто Кингс записа трета поредна победа на сметката си в НБА. Възпитаниците на Майк Браун взеха очакван успех над аутсайдера Вашингтон Уизардс със 143:131 (27:31, 39:25, 46:35, 31:40) в своята "Голдън 1 Сентър". Над всички тази нощ бе центърът на домакините Домантас Сабонис, който завърши мача с трипъл-дабъл - 28 точки, 13 борби и 12 асистенции. Другата звезда на "кралете" Ди'Арън Фокс, чието участие в мача до последно бе под въпрос, също направи доста силен двубой, завършвайки с 30 точки, 5 борби и 6 асистенции. Кийгън Мъри пък добави още 25 точки, 5 борби и 4 асистенции.

Българското крило на Кингс Александър Везенков също имаше принос за успеха на своя тим. Той прекара на терена малко над 11 минути, в които отбеляза 8 точки, като направи 7 борби и 1 асистенция. Той бе 2/3 при стрелбата за 3 точки и 1/2 за 2 точки.

За гостите се отличи Джордан Пуул със своите 28 точки и 2 асистенции, Кайл Кузма завърши с 27 точки, 8 борби и 1 асистенция, а Тайс Джоунс вкара 16 точки, хвана 1 борба и направи 9 асистенции.

Срещата започна точка за точка, но Вашингтон пръв успя да вземе малко по-сериозна преднина от пет точки за 14:9.

В края на първата четвърт и Везенков се появи в игра и веднага остави своя отпечатък, вкарвайки тройка с първата си стрелба в мача. За сметка на това Ди'Арън Фокс имаше проблеми с далечната стрелба в началните минути, като пропусна първите си три опита за 3 точки. В крайна сметка след първата част гостите водеха с 31:27, главно заради отличната игра на Джордан Пуул и Кайл Кузма.

Неудачите за Фокс от тройката продължиха и в началото на втората четвърт, но пък той вкара в две поредни атаки, като при втората сам открадна топката и заби. Така Сакраменто за пръв път от доста време изравни резултата - 31:31.

Междувременно Везенков пък се отличи с две борби, извърши един фаул в нападение и се пребори за една спорна топка под коша с Кори Киспърт, преди да бъде заменен.

Двата отбора продължаваха да се гонят в резултата и след една тройка на Кийгън Мъри се стигна до 40:40. В следващата атака Кингс вече поведоха в резултата с 42:40 след нов кош на Мъри.

Домакините рязко вдигнаха темпото в края на първото полувреме, като станаха доста по-ефективни както в защита, така и в атака. Това веднага се отрази и на резултата, който започна да се трупа в тяхна полза. Така след втората четвърт те вече водеха с 10 точки - 66:56. Основна вина за това бе на Домантас Сабонис, който завърши полуврмето с 20 точки и 9 борби.

Сакраменто продължи да държи инициативата и в началото на третата четвърт, докато Вашингтон така и не можеше да се окопити. Така разликата продължи да се трупа и набъбна до 76:56 за отрицателно време.

Харисън Барнс и Малик Монк също се включиха силно от пейката за "кралете", което бе лоша новина за гостите, тъй като и разликата продължаваше бавно и методично да се увеличава и в един момент достигна до 95:70.

Минута и половина преди края на третата четвърт Везенков се завърна на паркета. Той обаче пропусна втората си стрелба от тройката. За сметка на това крилото отново бе на правилното място под коша и спечели поредната си борба след неусрешна стрелба на Дени Авдия. Скоро след това обаче българинът отново бе заменен.

В началото на четвъртата четвърт обаче Саша отново получи шанс за изява и веднага се отличи с една открадната топка под коша на съперника. Малко по-късно той вкара и втората си тройка в мача, за да направи резултата 118:97. След това той довкара и една отскочила топка под коша.

В края на двубоя на терена се появиха някои по-периферни играчи и за двата отбора, а Вашингтон успя да направи загубата си малко по-почетна за крайното 143:131.

Тази победа изкачи Сакраменто до 4-тото място във временното класиране в Западната конференция с 16 победи и 9 загуби от 25 мача. Вашингтон пък остава на 14-тото място в Източната конференция с 4 успеха и 22 поражения.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация