Вяло участие на Везенков при нов успех на Сакраменто

07:40
Вяло участие на Везенков при нов успех на Сакраменто

Александър Везенков и съотборниците му от Сакраменто Кингс се поздравиха с 13-ата си победа през настоящия редовен сезон в НБА. Възпитаниците на старши треньора Майк Браун спечелиха домакинството си на Бруклин Нетс със 131:118 (26:18, 28:30, 44:37, 33:33) в "Голдън 1 Сентър" в Калифорния. "Кралете" пренаписаха историята си, след като отбелязаха цели 25 тройки в коша на "мрежите" и по този начин подобриха досегашния клубен рекорд от 23, поставен на 9 януари тази година срещу Орландо Меджик. Кингс сториха това при солидна успеваемост от далечно разстояние - 56% при 25/45.

По този начин Сакраменто се изкачва до петото място във временното класиране на Западната конференция с баланс от 13 победи и 8 загуби, докато Бруклин е на осмата позиция в Източната конференция с актив от 12 успеха и 10 поражения. "Кралете" се завръщат на паркета след по-малко от 24 часа, тъй като утре сутрин им предстои тежко гостуване на Лос Анджелис Клипърс с Кауай Ленърд, Пол Джордж и Джеймс Хардън.

Двубоят не беше особено успешен за Везенков в нападение, който завърши срещата с 2 точки, 5 борби и 1 чадър при 1/4 стрелба за близо 11 минути на паркета. Българският национал имаше доста работа в защита, тъй като нападението на Бруклин се ориентираше към това да пробива през най-полезния играч в Евролигата за миналия сезон. Везенков се отличи с доста добри изяви в дефанзивен план, като на няколко пъти успешно попречи на гардовете Спенсър Динуиди и Кам Томас, които го атакуваха на мисмач, а веднъж блокира и Дей'Рон Шарп под коша. 

Мачът започна добре за домакините от Сакраменто, които си спечелиха ранна преднина при 14:7 след две тройки на Ди'Аарън Фокс. Авансът на "кралете" достигна девет точки към края на първата четвърт, като тимът на Майк Браун водеше с 26:18 след изиграването на периода. Александър Везенков се появи в игра за старта на втората четвърт, но секунди след влизането си извърши нарушение срещу Кам Томас, който вкара кош и фал. След това обаче българинът овладя първата си борба в мача, а междувременно Трей Лайлс направи аванса на Кингс двуцифрен при 35:21 с две поредни тройки. Впоследствие Везенков показа доста по-голяма стабилност при индивидуалната си защита срещу пробивите на гардовете Томас и Спенсър Динуиди, като разликата бе покачена до 15 точки в полза на тима на Майк Браун при 43:28. 

Най-полезният играч в Евролигата за миналия сезон не успя да отбележи първата си тройка в мача, но вече имаше две борби и няколко добри изяви в защита на мисмач срещу по-бързи съперници. Малко по-късно Везенков прекали с помощта от слабата страна и допусна тройка Дориън Фини-Смит, която помогна на отбора на Бруклин да запише серия от 2:8 и да скъси разликата в резултата до 45:36 в полза на Кингс. Това предизвика таймаут за Майк Браун, който върна Харисън Барнс на паркета за сметка на Везенков за последните шест минути от първото полувреме. Динуиди премина на по-висока предавка с пет поредни точки, като така дистанцията между двата тима вече бе само четири при 45:41. Впоследствие Сакраменто успя да удържи съперника зад гърба си до края на полувремето и да води с 54:48 на почивката. 

Третата четвърт започна с невероятно бързо темпо от страна и на двата отбора, като Кингс продължаваха да печелят надвкарването и да водят с девет точки при 67:58. Динуиди и Клакстън обаче вкараха следващите четири за Бруклин и така дистанцията отново бе скъсена до пет при 67:62 към средата на третия период. Постепепенно домакините налагаха волята си и и отново си извоюваха двуцифрев аванс, след като си върнаха 15-точково предимство при 89:74 в своя полза. Стрелбата от тройката на Кингс бе страхотна до този момент - 19 тройки от 32 опита зад дъгата. Везенков не се завърна на паркета през третата четвърт, но пък отборът му бе на прага на 100-те точки още преди началото на финалната част - 98:85.

Майк Браун върна българския национал на терена и той веднага грабна третата си борба в мача. Крилото на "кралете" заби и чадър срещу Дей'Рон Шарп, а няколко секунди по-късно Малик Монк възстанови 14-точковата преднина на Сакраменто при 101:87. Везенков още веднъж се изпречи на пътя на Кам Томас и го принуди да стреля еърбол, а след това вкара и първите си точки в мача, след като добави пропуск на Фокс в коша на Бруклин за 105:90. Микел Бриджис вкара много трудна тройка през ръката на Везенков и така помогна на Бруклин да запише серия от осем поредни точки, която върна "мрежите" в мача при 107:98. Барнс и Мъри отново се появиха на паркета за "кралете", които върнаха четирима от петимата си титуляри плюс Трей Лайлс за затварянето на срещата. Бриджис обаче бе изумителен при стрелбата си в последната четвърт, след като реализира трета поредна тройка за 110:104 - секунди след точен изстрел на Лайлс отдалеч.

Все пак калифорнийци успяха да отблъснат и този щурм на съперника, благодарение на Барнс и Фокс, които комбинираха за серия от шест безответни точки за своя тим, чрез които разликата скочи до 12 при 116:104 с оставащи около пет минути от редовното време. Още една тройка на Барнс - 23-ата на Кингс в мача, сякаш пречупи съпротивата на Нетс, като серията на Сакраменто в последните минути достигна 17:3. Тройката на Кийгън Мъри за 126:106 бе 24-а за Кингс в мача и така тимът счупи рекорда си за най-много тройки в един мач в своята история. Крилото изригна и с впечатляваща забивка през бившия играч на "кралете" Хари Джайлс, като в крайна сметка Сакраменто спечели мача със 131:118.

Ди'Аарън Фокс поведе Сакраменто с 29 точки и 8 асистенции. Кийгън Мъри наниза 24, Малик Монк прибави 21 точки и 9 асистенции, Трей Лайлс бе полезен със 17 точки и 6 борби, Домантас Сабонис остана на асистенция от трипъл-дабъл с 15 точки, 16 борби и 9 завършващи подавания, а Харисън Барнс отбеляза 14 точки.

Микел Бриджис бе най-резултатен за Бруклин с 22 точки, 5 борби и 5 асистенции. Спенсър Динуиди записа 18 точки и 7 асистенции, Кам Томас също вкара 18, Кам Джонсън наниза 15 точки, а Дориън Фини-Смит приключи срещата с 13 точки. 

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

САКРАМЕНТО: Ди'Аарън Фокс, Кевин Хъртър, Харисън Барнс, Кийгън Мъри, Домантас Сабонис;

БРУКЛИН: Спенсър Динуиди, Кам Томас, Микел Бриджис, Кам Джонсън, Ник Клакстън;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация