Изненадваща загуба за Сакраменто и пореден слаб мач за Сашо Везенков

07:30
Изненадваща загуба за Сакраменто и пореден слаб мач за Сашо Везенков

Сакраменто Кингс загуби гостуването си на Портланд Трейл Блейзърс със 113:130 и регистрира второ поредно поражение в редовния сезон на НБА. Както и срещу Минесота Тимбъруулвс преди няколко дни, Александър Везенков завърши без отбелязана точка. Българинът се отчете с една борба и една асистенция за едва 9-те минути, които прекара на паркета.

Звездите на Сакраменто Ди'Аарън Фокс и Домантас Сабонис отбелязаха общо 77 от точките на тима, но съотборниците им бяха крайно неефективни и това доведе трета загуба в последните 4 двубоя. Съставът на Майк Браун се смъкна на 6-то място в класирането на Западната конференция с баланс от 17 успеха и 12 поражения.

Двубоят започна по-добре за "кралете", които направиха серия от 10:2, а над всички в тези минути беше Сабонис със 7 точки. Постепенно домакините стопиха пасива си след добри изяви на Джереми Грант. Портланд поведо с 20:18 след тройка на Анфърни Симънс, но веднага след това Сабонис изравни.  

Александър Везенков се появи за първи път в игра при оставащи малко повече от две минути до края на първата четвърт. Той замени Харисън Барнс. Почти веднага след това българинът извърши нарушение срещу Малкълм Брогдън. 30 секунди преди края на първия период Дуоп Рийт вкара за 32:33 в полза на Портланд. Няколко секунди преди края на първата част стрелба на Везенков от зоната за три точки беше блокирана от Матис Тибул. 

На старта на втората четвърт двубоят продължи да върви кош за кош. Везенков отново пропусна от далечна дистанция, а Джабари Уокър изведе домакините напред с 41:39. Портланд играеше много силно в този етап от двубоя и след кошове на Скуут Хендерсън и Анфърни Симънс поведе с 49:40. Дуоп Рийт блокира още един опит на Везенков от тройката, а след това вкара, за да даде двуцифрен аванс на своя отбор - 51:40.  

Майк Браун замени българина с Кевин Хъртър. Портланд обаче продължи да доминира и поведе с 57:42 след поредния кош на Симънс. Преднината на "пионерите" дори стигна 19 точки след тройка на Дуоп Рийт за 65:46. До края на втората четвърт Кингс вдигнаха оборотите и след серия от 14:2 се оттеглиха на почивка с пасив от само седем точки - 60:67.  

Третата четвърт стартира с размяна на кошове, като домакините поддържаха аванс от десетина точки. Ди'Аарън Фокс и Сабонис бяха на ниво за Сакраменто, докато стрелбата вървеше на всички от титулярната петица на Портланд. 3:30 минути преди края на третия период Сабонис извърши четвъртото си нарушение и беше заменен от Трей Лайлс. Джереми Грант и Дуоп Рийт вкараха по два наказателни удара за 94:83. След тройка на Джабари Уокър и кош с успешен наказателен удар на Скуут Хендерсън Трейл Блейзърс поведоха със 102:89. 

В началото на последната част Сакраменто направи опит да се върне в мача. Фокс вкара 38-ата си точка от зоната за три, но Рийт веднага върна аванса на своите от 13 точки. Джабари Уокър реализира за 115:100 и това принуди Майк Браун да вземе прекъсване. Фокс вкара тройка за 105:115, но с кошове на Саймънс и Рийт Трейлблейзърс отново имаха аванс от 120:105, а след нов кош на Саймънс Майк Браун взе ново прекъсване.

До края двубоят се дограваше и Сакраменто не успя да постигне пети пореден успех срещу Портланд. Ди'Аарън Фокс завърши с 43 точки, към които добави 8 борби и 4 асистенции. Сабонис се отчете с 34 точки, 12 борби и 5 завършващи подавания, но никой друг от тима на "кралете" не приключи с двуцифрен точков актив.

Анфърни Симънс беше над всички за Портланд с 29 точки. Дуоп Рийт допринесе за победата с 25 точки и 9 борби, а Малкълм Брогдън вкара 19 точки и направи 6 асистенции.

Следващият мач на Сакраменто е като гост на Атланта Хоукс на 30 декември.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация