Лутън показа срещу Нюкасъл, че ще се бори със зъби и нокти за мястото си във Висшата лига

19:47
Лутън показа срещу Нюкасъл, че ще се бори със зъби и нокти за мястото си във Висшата лига

Лутън Таун прекъсна серия от три поредни загуби, след като надделя с 1:0 над Нюкасъл на своя стадион и остави "свраките" с едва една победа в последните си шеста мача във всички турнири. "Шапкарите" изиграха много вдъхновен двубой след инцидента с капитана на отбора Том Локиър преди седмица, а Нюкасъл записа пореден неубедителен мач като гост. Андрос Таунзенд реализира единственото попадение в 25-ата минута, а домакините удариха и две греди.

Каборе, Локонга и Ошо започнаха за домакините. Еди Хау бе направил две промени в състава си в сравнение с мача с Фулъм от предишния кръг на Премиър лийг. Киърън Трипиър, който получи много критики за играта си срещу Челси през седмицата, и Люис Майли стартираха. Александър Исак бе на скамейката за началото.

Домакините изиграха много силно първо полувреме и разочарованието за тях бе, че водеха само с един гол на почивката. В 25-ата минута Рос Баркли отклони с глава към далечната греда центриране от корнер, а Андрос Таунзенд също подложи главата си, за да се разпише отблизо. След това голмайсторът вдигна фланелка на капитана Том Локиър, който преди седмица колабира на терена, след като получи сърдечен арест.

До почивката "шапкарите" можеха да увеличат аванса си, но удар на Баркли срещна гредата, а Дубравка спаси много опасен изстрел на Адебайо.

В 49-ата минута за втори път гредата спаси Нюкасъл след удар на Браун. Малко след това Антъни Гордън пропусна добра възможност да изравни, стреляйки встрани от целта.

Александър Исак прати топката във вратата на домакините в 61-вата минута, след като получи от Алмирон в наказателното поле и стреля незабавно, но попадението бе отменено заради много тънка засада.

Нюкасъл натисна до края, но така и не успя да стигне до изравнително попадение и така Лутън записа първа чиста мрежа от началото на сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация