Огромна трагедия на мач от Висшата лига на Англия

20:49
Огромна трагедия на мач от Висшата лига на Англия

Мачът от 17-тия кръг на Премиър лийг между Борнемут и Лутън бе прекратен в 60-ата минута при резултат 1:1, когато 29-годишният капитан на гостите Том Локиър колабира и се свлече в центъра на терена. Според най-новата информация става дума за сърдечен арест.

Малко след изравнителния гол на Борнемут в 58-ата минута, Локиър падна на игрището, като към него веднага се завтекоха футболистите на двата отбора, както и треньорските щабове. На играча бе оказана светкавична медицинска помощ, след което бе изнесен на носилка под аплодисментите на феновете на "Виталити Стейдиъм". 

От клуба му Лутън уточниха, че играчът им е получил сърдечен арест и благодарят за бързата реакция на медицинския щаб на Борнемут. Добрите новини са, че в тунела Том Локиър е бил контактен и е реагирал, като вече е откаран в болницата. От "шапкарите" съобщават още, че състоянието му е стабилно и в момента му се правят допълнителни изследвания, а семейството му е до него.

Медиите на Острова припомнят, че това не е първият инцидент с футболиста. По време на плейофа за влизане в Премиър лийг на "Уембли" срещу Ковънтри на 27 май, Локиър колабира в 11-ата минута и бе изнесен на носилка, като стоя няколко дни в болница и се подложи на операция именно заради сърдечни проблеми.

Иначе в срещата Илая Адебайо бе открил за гостите още в 3-ата минута, а Доминик Соланке изравни за Борнемут в 58-ата минута, след което се случи инцидента с играча на Лутън. По-късно от Висшата лига потвърдиха за прекратяването на мача, като добавиха в изявление: "Мислите ни са с Том Локиър и всички играчи, участвали в днешния мач".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация