Шефилд Юнайтед препъна Астън Вила

00:37
Шефилд Юнайтед препъна Астън Вила

Астън Вила се добра до изстрадано реми 1:1 в домакинството си на Шефилд Юнайтед от 18-ия кръг на Премиър лийг. Гостите първи откриха резултата чрез Камерън Арчър в 87-ата минута, но домакините изравниха дълбоко в добавеното време чрез Николо Дзаниоло в 97-ата минута. Това реми обаче не зарадва твърде много бирмингамци, които с евентуален успех можеха да се изкачат на първото място във временното класиране, но не успяха да го направят. Освен това така бе сложен край на страхотната им серия от 15 поредни домакински победи в първенството.

Унай Емери бе избрал да стартира мача с Оли Уоткинс на върха на атаката, като той имаше подкрепата на Муса Диаби, Джейкъб Рамзи и Леон Бейли. В средата на терена пък си пъртнираха Дъглас Луис и Джон Макгин.

Крис Уайлдър пък заложи на Камерън Арчър и Андре Брукс в атака, а Оливър Норууд, Винисиус Соуса и Енис Слиман бяха триото в средата на терена.

Астън Вила имаше първата възможност в мача. Във 2-рата минута домакините си спечелиха нарушение на ъгъла на наказателното поле отдясно. Те опитаха заучено изпълнение, но изстрелът на Люка Дин бе доста далеч от целта.

В 10-ата минута дойде и първата спорна ситуация в мача. Домакините поискаха дузпа за изблъскване в гръб на Оли Уоткинс в наказателното полу, но съдията Антъни Тейлър не отсъди такава.

Две минути по-късно последва нова дискусионна ситуация в пеналта на гостите за игра с ръка, на защитник но дори и след преглеждане с ВАР дузпа отново не бе отсъдена.

В 17-ата минута Астън Вила стигна и до първият си голям шанс за гол. Леон Бейли напредна и на скорост и подаде на Диаби в близост до вратата, но ударът на французина бе спасен от вратаря.

Пет минути по-късно след центриране от корнер Езри Конса бе изпуснат на далечната греда, но не успя да отправи хубав изстрел и прати кълбото над вратата.

В 29-ата минута и Оли Уоткинс се озова на добра позиция в пеналта, но стреля над напречната греда.

До края на полувремето обаче гостите стабилизираха играта си в отбрана и не допуснаха някакви по-сериозни опасности.

Втората част продължи в същия дух. Астън Вила бе обсадил наказателното поле на съперника, но "остриетата" се бранеха храбро. В 59-ата минута домакините успяха да отбележат гол, но ситуацията бе разгледана с ВАР и попадението бе отменено заради нарушение на Джейкъб Рамзи срещу вратаря Фодерингам.

В 72-рата минута имаше нова ситуация, при която можеше да бъде отсъдена дузпа за бирмингамци, но отново такава не бе дадена, като по-скоро се видя, че топката се удря в рамото, а не в ръката на Балдок.

Две минути по-късно Леон Бейли опита изстрел от дистанция, но крайно неточно.

Шефилд можеше да нанесе своя удар в 77-ата минута с първия си точен удар в мача. Той бе отправен от Оливър Норууд и бе доста опасен, но Емилиано Мартинес внимаваше и спаси.

В 80-ата минута Астън Вила имаше поредно положение, като този път Оли Уоткинс шутира извън наказателното поле, но без да затрудни особено противниковия вратар.

Веднага след това обаче се стигна до нова опасност пред другата врата, като при едно центриране Езри Конса за малко да си вкара автогол, опитвайки да блокира топката.

В 86-ата минута Джон Дюран се размина с червен картон, след като удари в главата Джак Робинсън. Дори и след намесата на ВАР, играчът на домакините бе пожален от съдиите.

Само минута по-късно се стигна до големия шок за домакините. Густаво Хамер догони топката на аутлинията и върна към Камерън Арчър, който веднага засече във вратата за 0:1.

"Виланите" можеха бързо да възстановят равенството, но изстрел с глава на Уоткинс в 89-ата минута бе спасен от вратаря.

Дълбоко в добавеното време Астън Вила се добра до равенството. Дъглас Луис центрира меко пред вратата и резервата Николо Дзаниоло с глава порази вратата за 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация