Безпроблемна победа за Челси срещу най-слабия тим във Висшата лига

20:15
Безпроблемна победа за Челси срещу най-слабия тим във Висшата лига

Челси победи с 2:0 последния в класирането Шефилд Юнайтед в мач от 17-тия кръг на Премиър лийг. Коул Палмър откри за домакините в 54-тата минута, а Николас Джаксън удвои аванса им седем минути по-късно, с което оформи и крайния резултат. “Сините” от Лондон през цялото време бяха по-добрият отбор на терена, но през първата част видимо се затрудняваха да създават опасни положения пред вратата на гостите. Със силна второ полувреме обаче Челси взе своето и успя да се реваншира на привържениците си, след като записа две последователни загуби в първенството и поне временно се върна в Топ 10. Дебют за лондончани направи вратарят Джордже Петрович, който нямаше много работа по време на мача. С новата загуба пък Шефилд Юнайтед остава на последното място в класирането.

Така се спази статистиката, която логично бе на страната на Челси, като лондончани вече са спечелили четирите последни срещи между двата отбора.

Маурисио Почетино имаше куп кадрови проблеми, като нямаше да може да използва почти цял отбор от футболисти. С контузии бяха капитанът Рийс Джеймс, титулярният вратар Роберт Санчес, както и Марк Кукурея, Бен Чилуел, Уесли Фофана, Чуквунонсо Мадуеке, Трево Чалоба, Ромео Лавия, Лесли Угочукву и Карни Чуквуемека.

Така наставникът на Челси бе направил пет промени в състава си в сравнение със загубата от Евертън с 0:2. Джордже Петрович застана на вратата за пръв път, а Тиаго Силва и Леви Колуил се завърнаха в защита на местата на контузените Джеймс и Кукурея. Енцо Фернандес бе оставен на пейката, а в средата на терена Конър Галахър партнираше на Мойсес Кайседо. Рахийм Стърлинг също се завърна сред титулярите и помагаше в атака заедно с Коул Палмър и Михайло Мудрик. Всички те действаха зад завръщащия се Николас Джаксън, който бе предпочетен пред Армандо Броя. На резервната скамейка пък бе нападателят Кристофър Нкунку, който днес също можеше да дебютира за Челси.

За Шефилд Юнайтед пък нямаше да играят Рис Норингтън-Дейвис, Раян Брюстър, Джон Игън, Том Дейвис, Крис Башам, Даниел Джебисън, а Джак Робинсън бе наказан.

Крис Уайлдър бе направил само две промени в състава си. За “остриетата” атаката водеше Оливър Макбърни, предпочетен пред Уилям Осула, като шотландецът бе подпомаган от Густаво Хамер, Андре Брукс и Камерън Арчър. В защита бе предприета вътрешна ротация, като на мястото на наказания Джак Робинсън започна Макс Уау, който играеше отляво, а Остин Тръсти партнираше в центъра на отбраната на Анел Ахмедходжич.

Срещата започна с по-активна игра на домакините, които веднага установиха контрол върху топката и изпълниха няколко корнера. В 15-ата минута Конър Галахър отправи опасен далечен удар, но Уес Фодерингам улови. Девет минути по-късно пък Камерън Арчър на свой ред реши да стреля от дистанция, но ударът му рикошира в играч на Челси и мина в близост до вратата на Джордже Петрович. В 27-ата минута пък Михайло Мудрик навлезе много опасно в наказателното поле на гостите, но сгреши финалното подаване към Коул Палмър. Десетина минути по-късно Кайседо се пребори за топка в средата на терена и опита да изведе Николас Джаксън, но Фодерингам внимаваше, излезе и изби. В 43-тата минута пак сенегалецът пробва далечен шут, но бе неточен. Така при нулево равенство приключи първата част.

Втората част също започна с по-активна игра на Челси, като Коул Палмър успя с хубав финт да се освободи от защитник на Шефилд Юнайтед, но ударът му бе блокиран. В крайна сметка по-активната игра на "сините" от Лондон се увенча с успех. В 54-тата минута след добра атака на Челси топката се озова в Рахийм Стърлинг, които пусна чудесен успореден на голлинията пас, а Коул Палмър от непосредствена близост засече топката в мрежата за 1:0. Само седем минути по-късно домакините нанесоха втори удар на съперника си. Стърлинг и Конър Галахър размениха двойно подаване в наказателното поле на гостите, а Фодерингам не успя да се намеси добре и изби съвсем леко топката. Притичалият Коул Палмър обаче успя от аутлинията да подаде към Николас Джаксън, който с лекота чукна топката в опразнената врата - 2:0 за Челси

Челси можеше да увеличи преднината си още повече, когато в 68-ата минута Рахийм Стърлинг излезе очи в очи със стража на Шефилд Юнайтед, но вратарят спаси. Две минути по-късно пък последва и първата по-сериозна изява на дебютиралия Джордже Петрович, когато стражът на "сините" от Лондон отрази пряк свободен удар на Густаво Хамер. В 84-тата минута пък влезлият като резерва Армандо Броя направи невероятен пропуск, след като получи отличен пас от отлично игралия в този мач Коул Палмър, но пропусна на празна врата. Три минути по-късно именно Палмър стреля опасно от пряк свободен удар, но Уес Фодерингам успя да избие, а стражът се намеси великолепно и при добавката на Николас Джаксън. В последните секунди на мача Камерън Арчър от гостите опита да намали резултата, но ударът му бе неточен.

ЧЕЛСИ (4-2-3-1): Петрович; Дисаси, Силва, Бадиашил, Колуил; Кайседо, Галахър; Стърлинг, Галахър, Мудрик; Джаксън;

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД (4-1-4-1): Фодерингам; Богъл, Ахмедходжич, Тръсти, Уоу; Соуса; МакАтий, Хамер, Брукс, Арчър; Макбърни;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация