Астън Вила обърна Брентфорд и се утвърди в топ 4 (видео)

18:13
Астън Вила обърна Брентфорд и се утвърди в топ 4 (видео)

Астън Вила записа трета поредна победа в Премиър лийг и общо девети мач без поражение във всички турнири, след като успя да стигне до обрат и победа с 2:1 като гост на Брентфорд. Кийн Люис-Потър даде аванс на домакините в самия кай на първата част, но в 71-вата минута лондончани останаха с човек по-малко, след като Бен Мий получи червен картон за грубо влизане, което се оказа ключово и бирмингамци стигнаха до пълен обрат с голове на Алекс Морено (77') и Оли Уоткинс (85'). Гостите също завършиха с човек по-малко, след като в добавеното време Камара бе изгонен. Така Астън Вила излезе на второ място поне за няколко часа - докато завърши дербито между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. 

Двубоят бе доста динамичен през първото полувреме. Бирмингамци владееха повече топката и създаваха възможности, но и допускаха такива пред вратата си. Още в осмата минута Брентфорд имаше чудесен шанс, след като Дамсгор се озова очи в очи с Мартинес, но световният шампион се справи и спаси.

В 25-ата минута Астън Вила също бе много близо до гола, когато Мати Кеш засече от въздуха центриране на Торес. Ударът бе отблизо, но Кеш не бе точен и топката премина встрани от целта. Три минути след това Уоткинс свали с глава към Рамзи, но и той стреля неточно от чиста позиция. В 45-ата минута Уоткинс изчисти центриране от корнер пред вратата на Мартинес, но топката стигна до Люис-Потър, който си пое и стреля с десния крак в ъгъла за 1:0. 

В добавеното време Уиса прати топката за втори път във вратата на гостите, но това попадение правилно бе отменено заради засада.

От самото начало на втората част Вила се настани трайно в половината на Брентфод и владееше топката в близо 90% от времето в първия ¼ час, но така и не стигаше до чисти ситуации и не отправяше удари към вратата на Флекен. Вместо това голът отново можеше да падне във вратата на Мартинес, след като в 64-тата минута Уиса бе забравен в наказателното поле и засече с глава центриране на Дамсгор, но Мартинес изби.

В 71-вата минута домакините останаха с човек по-малко, след като след намесата на ВАР главният рефер Дейвид Куут показа заслужен червен картон на Бен Мий за негово грубо влизане с бутоните в крака на Бейли.

Астън Вила се възползва максимално от численото си предимство и успя да обърне развоя в своя полза. В 77-ата минута Алекс Морено изравни, след като засече на далечната греда с глава центриране на Бейли. В 85-ата Оли Уоткинс направи пълен обрат, след като също бе точен с глава отблизо, като преди това Камара бе отклонил центриране от корнер.

В 91-вата минута Байли за малко щеше да си отбележи изумителен автогол, след като отдалеч върна топката към Мартинес, който положи максимални усилия, за да я изчисти с крак в корнер.

След втория гол на Вила имаше много сблъсъци между играчите на двата отбора, като това доведе в добавеното време и до червен картон на Камара, който хвана за гушата Ярмолюк. Дейвид Куут показа още седем жълти картони от 85-ата минута до края.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация