Васьор: Имаме време за преговори

14:38
Васьор: Имаме време за преговори

Договорите на двамата пилоти на Ферари във Формула 1 Шарл Леклер и Карлос Сайнц изтичат в края на 2024 година и от тима вече потвърдиха, че преговорите за подновяването им са започнали. На няколко пъти се появява информация, че Леклер е подписал, както и че Сайнц и Скудерията не могат да се разберат за срока на новия му договор.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор пък обясни, че целта му е новите контракти да са факт преди началото на първото състезание за сезон 2024 във Формула 1 през март. И даде обяснение за забавянето на преговорите.

„До края на договорите на Шарл и Карлос има 13 месеца или почти 13 месеца – обясни Васьор. – Така че имаме време за преговори. В края на сезона се получи голям хаос за всички, мисля, че последните месеци от кампанията бяха много тежки. Ние се срещнахме с пилотите, започнахме преговори, но изоставаме от първоначалния план за подновяване на договорите им. Но това не е проблем. Все пак сме по-напред от Мерцедес.”

Васьор има предвид обявяването на новите договори на Люис Хамилтън и Джордж Ръсел малко преди края на месец август, когато стана ясно, че 7-кратният световен шампион остава за още два сезона в Мерцедес.

Предполага се, че новият договор на Леклер ще е за 3 години, а този на Сайнц – за 2. Това породи спекулации, че в Маранело имат интерес да се опитат да привлекат Ландо Норис от Макларън.

Също така, Васьор отново подчерта, че двамата пилоти на Ферари запазват равния си статут и за сезон 2024, но призна, че в тима приемат Шарл като „пътеводната светлина” в развитието на отбора и на автомобила.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация