Леклер записа най-доброто време във втората тренировка преди Гран При на Лас Вегас

20:02
Леклер записа най-доброто време във втората тренировка преди Гран При на Лас Вегас

Пилотът на Ферари Шарл Леклер записа най-доброто време във втората тренировка преди Гран При на Лас Вегас, която бе с продължителност от 90 минути.

Освен че беше удължена с 30 минути втората подготвителна сесия започна със забавяне от 2.5 часа. И удължаването, и забавянето на сесията бяха пряко последствие от инцидента от първата тренировка, когато капакът на една от шахтите се измести и това наложи ранното прекратяване на сесията и проверката на всички шахти по дългата 6.2 километра писта.

В крайна сметка в 2:30 часа сутринта местно време в Лас Вегас втората тренировка стартира и напълно очаквано пилотите не прекараха много време в своите гаражи. Първи на пистата излязоха съотборниците в Макларън Ландо Норис и Оскар Пиастри, но Норис трябваше да се прибера в бокса още във втория си тур, след като колата му влезе в авариен режим.

За щастие на британеца проблемът не се оказа сериозен и беше отстранен бързо то механиците на Макларън и той успя да завърти общо 33 обиколки в хода на сесията. В най-бързия си тур Норис постигна 1:36.864, което му отреди 11-то място. Най-активни в рамките на 90-те минути за подготовка бяха Люис Хамилтън, Алекс Албон и Логан Сарджънт, които завъртяха по 42 тура. 

А най-бърз в рамките на тренировката бе Шарл Леклер, който стигна до 1:35.265 и победи с цели 0.517 секунди съотборника си във Ферари Карлос Сайнц. Тройката с пасив от 0.528 оформи Фернандо Алонсо, а в топ 5 влязоха още Серхио Перес и Валтери Ботас, които бяха със съответно 0.820 и 0.864 по-бавни от Леклер. Световният шампион Макс Верстапен се класира на шестото място, като неговото изоставане от първия бе 0.918. Нидерландецът бе последният пилот с пасив от по-малко от секунда от победителя в тренировката.

Самата сесия премина без сериозни инциденти и единствено имаше доста блокирания на гумите от страна на пилотите в зоните за сигурност, което е напълно нормално за чисто нова градска писта. Втората тренировка се проведе пред празни трибуни, след като заради голямото забавяне зрителите бяха помолени да напуснат своите места поради „логистични причини“.

Уикендът за Гран При на Лас Вегас, 22-ри кръг за сезон 2023 във Формула 1, продължава утре в 6:30 часа сутринта българско време с третата тренировка. Тя ще бъде със стандартната продължителност от 60 минути, а 2.5 часа след нейния край ще се проведе и квалификацията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация