Леклер: Доволен съм, но все още имаме работа за вършене

23:42
Леклер: Доволен съм, но все още имаме работа за вършене

Въпреки че не спечели днешната квалификация на пистата „Спа“ Шарл Леклер ще започне неделната Гран При на Белгия във Формула 1 от полпозишъна. Това ще се случи, тъй като победителя в квалификацията Макс Верстапен ще бъде преместен с пет места назад, защото използва своята пета скоростна кутия от началото на годината в Белгия.

Разликата между Леклер и Верстапен в битката за първото място в днешната квалификация беше цели 0.820 секунди в полза на световния шампион. Тази разлика бе донякъде продиктувана и от изсъхващата писта, която даде по-добри условия на Верстапен, който бе зад Леклер в решителните излизания на пистата в Q3.

Въпреки това монегаскът е на мнението, че той е нямало да може да се пребори с Верстапен днес, тъй като просто световният шампион е бил твърде бърз.

„Не беше лоша квалификация за нас, особено в тези условия, в които не е лесно всичко да се получи правилно. Излязохме твърде рано за последната обиколка, но и без това нямаше как да се борим за полпозишъна, Макс беше твърде бърз. Можеше да сме по-близо, но пак имаме страхотна стартова позиция за неделя.

„В Q2 беше много сложно. Кевин (Магнусен) се удари в стената пред мен и след това продължи да се движи върху състезателната линия. Не успях да направя добра обиколка по-рано и след това напрежението беше голямо в последния тур. Доволен съм, но все още имаме работа за вършене, за да настигнем Ред Бул“, каза Леклер в интервюто си пред Том Кристенсен."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация