Карлос Сайнц се е смял с глас, след като е видял какво правят пилотите на Мерцедес

13:05
Карлос Сайнц се е смял с глас, след като е видял какво правят пилотите на Мерцедес

Карлос Сайнц призна, че се е смял с глас в хода на Гран При на Япония, след като е видял как пилотите на Мерцедес се опитват да му приложат трика, с който той спечели победата в Сингапур.

Във финалната част на състезанието Карлос догони Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, като Ръсел беше доста по-бавен заради износените твърди гуми, с които караше. Той се съпротивлява известно време в дискусията с тима, но след заповед от бокса пропусна напред Хамилтън.

Веднага след това Джордж поиска Хамилтън да не се отдалечава твърде напред, за да може той да използва своята DRS-система зад него и така да има по-висока скорост. Хамилтън, който беше излязъл пети направи това, но съпротивата на Джордж срещу Сайнц, който го атакува с DRS продължи точно един завой.

С използването на DRS-системата точно по този начин Сайнц и Ландо Норис завършиха първи и втори в Сингапур, като това не даде достатъчно възможности на Ръсел и Хамилтън да ги атакуват в края на надпреварата.

„Това беше забавно – обясни Карлос, който в състезанието попита по радиото дали от Мерцедес не се опитват да му приложат неговия номер. – Засмях се в колата, тъй като видях как Люис връща газта в завоя 130R, за да осигури DRS за Джордж. Казах си: Трябва да атакувам Джордж в шикана, ако не успея там да го извадя от състезателната траектория, след това ще е невъзможно да го изпреваря.”

Сайнц направи точно това, за да излезе шести, но си призна, че е можел да не спечели тази позиция точно заради „неговия номер от Сингапур”. Испанецът допълни, че ако Хамилтън е бил зад Ръсел, шансовете на Мерцедес за защита са щели да са по-добри.

„Честно, мисля, че ако Люис беше зад Ръсел, щеше да е по-добре за тях, но пак щях да атакувам, тъй като Джордж така или иначе беше много бавен в S-образните завои и завои 8 и 9. В завои 11 и 13 и двамата бяха бавни, така че можех да ги атакувам няколко пъти.”

Сайнц обаче уточни, че ако Хамилтън, който беше по-бърз в този момент, е бил зад Ръсел, то той е щял да изпревари и двете коли на Мерцедес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация