Урава си осигури полуфинален сблъсък с Ман Сити

20:47
Урава си осигури полуфинален сблъсък с Ман Сити

Урава Ред Даймъндс се класира за полуфиналите на Световното клубно първенство, където ще срещне европейския шампион Манчестър Сити. Това стана възможно, след като днес японският тим победи с 1:0 Клуб Леон от Мексико. Нидерландският нападател Алекс Шалк вкара единственото попадение в в 78-ата минута - пет минути след появата си като резерва. Шалк комбинира на границата на наказателното поле с Хосе Канте, който успя да задържи добре, след което да му върне топката. Нидерландецът пусна кълбото покрай излезлия напред страж, с което донесе победата на японците. 

Задачата на шампиона на Азия бе улеснена от факта, че шест минути по-късно мексиканският тим остана с човек по-малко, тъй като капитанът Вилиам Тесийо получи втори жълт картон.

Клуб Леон, който е представителят на КОНКАКАФ, игра за първи път на Световното клубно първенство, докато Урава завърши на трето място през 2007 година, а десет години след това отново взе участие в турнира.

По-късно тази вечер Ал-Ахли и Ал-Итихад излизат един срещу друг, за да определят съперника на Флуминензе. Този двубой ще бъде в понеделник, докато сблъсъкът между Манчестър Сити и Урава е във вторник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация