Гуардиола се надява Холанд да е готов за Световното клубно първенство

18:59
Гуардиола се надява Холанд да е готов за Световното клубно първенство

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола се надява Ерлинг Холанд да е възстановен за участието на отбора в Световното клубно първенство. Утре “гражданите” играят с Кристъл Палас, а след това заминават за Саудитска Арабия, където ще се проведе турнира. Във вторник Сити ще се изправи срещу победителя от днешния мач между мексиканския Леон и японския Урава Ред Даймъндс.

Гуардиола разкри, че Холанд днес се е прибрал в Манчестър, след като е провеждал възстановяването си на друго място. “Да се надяваме, че ще пътува с нас за Саудитска Арабия утре след мача. Ще видим дали ще играе в първия или втория мач. Не мисля, че ще играе срещу Палас, но може да ме изненадат и да ми кажат нещо ново”, сподели наставникът.

Той говори и за утрешния съперник Кристъл Палас: “Това винаги е бил труден мач, така че и сега ще бъде такъв. Те се защитават брилянтно и са опасни на статични положения. Никога не е лесно срещу Рой Ходжсън”.

Пеп похвали школата на клуба, след като през седмицата няколко юноши играха в мача срещу Цървена звезда в Шампионската лига и се представиха много добре. “За всички големи клубове академията е важна за много неща. Помага да си финансово устойчиви. Знам колко е важно за нашите фенове да се идентифицират с Рико (Люис), Фил (Фоудън), Мика (Хамилтън). Надявам се, че ще има още играчи”, сподели той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация