Пеликанс се оказаха непреодолимо препятствие за Везенков и Сакраменто по пътя към полуфиналите

07:35
Пеликанс се оказаха непреодолимо препятствие за Везенков и Сакраменто по пътя към полуфиналите

Сакраменто Кингс отпадна на четвъртфиналите в Ин-сизън турнира на НБА. Отборът на Александър Везенков загуби от Ню Орлиънс Пеликанс със 117:127 и регистрира трето поражение от този съперник през сезона. Българинът престоя на паркета само 6 минути, като хвана 2 борби и не успя при единствената си стрелба.

Сакраменто не се възползва от домакинското си предимство и силното начало, довело до аванс от 15 точки още в средата на първата четвърт. Публиката в “Голдън 1 Сентър” стана свидетел на бърз обрат в полза на гостите, които спечелиха всяка от другите три части и продължават към полуфиналите.

Сакраменто направи летящ старт и за 4 минути натрупа двуцифрен аванс, а наставникът на Ню Орлиънс Уили Грийн трябваше да взима ранен таймаут. Кийгън Мъри и Кевин Хъртър поведоха домакините, а Домантас Сабонис раздаде няколко перфектни асистенции. 

Везенков се появи в игра в средата на първата четвърт и извърши нарушение, което прати на наказателната линия Брендън Инграм. Сакраменто стреляше при много висок процент успеваемост от далечна дистанция, но две поредни лоши нападения позволиха на Ню Орлиънс да свали разликата до 11 точки при 21:32. Майк Браун поиска таймаут, след който Везенков седна на пейката.

Ди'Аарън Фокс допусна три поредни грешки, но спря пропадането на тима си с тройка за 36:28. Везенков отново се появи на паркета в края на периода, който дойде само при точка пасив за Ню Орлиънс благодарение на зрелищна добавка със сирената на Хърбърт Джоунс. "Пеликаните" завършиха частта със серия от 18:4.

Везенков фаулира Хосе Алварадо в началото на втората четвърт, а пуерториканецът реализира единия от двата наказателни удара и изравни резултата. Негова тройка даде преднина на Ню Орлиънс, след което Везенков пропусна първата си стрелба. Секунди по-късно българинът взе борба под противниковия кош, но не получи нарушение, което разгневи феновете на домакините. Бившият ас на Олимпиакос излезе при оставащи малко повече от 8 минути до полувремето, а атаките на Сакраменто вървяха все по-трудно и само силните изяви на Сабонис попречиха на Ню Орлиънс да се откъсне по-сериозно.

В средата на частта проблемите за домакините се увеличиха. Кийгън Мъри се контузи, а Трей Лайлс посегна с юмрук към Йонас Валанчунас, но не беше дисквалифициран, а получи само техническо нарушение. Тройка на Трей Мърфи направи преднината на Ню Орлиънс 10 точки. Ди'Аарън Фокс се опитваше да прави всичко сам, но играта му беше изпълнена с неточности. Полувремето дойде при 69:61 в полза на гостите.

Само за две минути в началото на третата четвърт "пеликаните" увеличиха аванса си на 15 точки, а хаосът в играта на Сакраменто продължаваше. Зайън Уилямсън също се разигра, след като през първите две части беше почти незабележим. Добрата новина за домакините беше, че те рано влязоха в бонуса, но от другата страна Инграм и Си Джей МакКълъм не позволяваха разликата да падне. Две поредни тройки на Сакраменто върнаха интригата. Инграм обаче също беше точен от далечна дистанция и секна ентусиазма по трибуните. Везенков така и не се появи на паркета в третата част, която завърши при преднина от 9 точки в полза на Ню Орлиънс - 100:91.

Последният период тръгна кош за кош, което беше изцяло в полза на гостите. Сакраменто заигра по-ефективно в нападение, но не успяваше да направи серия. Фокс и Сабонис получиха съвсем кратка почивка и се завърнаха в игра при 103:109. Литовецът направи ключов пропуск подкоша, а в ответната атака Трей Мърфи вдигна разликата до 11 точки.

В оставащото време Ню Орлиънс не изпусна инициативата и записа трети успех в последните си 4 мача. Най-резултатен за "пеликаните" беше Брендън Инграм с 30точки, към които добави 8 борби и 6 асистенции. Валанчунас се отчете с 18 точки и 11 овладени топки, а силен мач направи и Хърб Джоунс, който реализира 23 точки.

Ди'Аарън Фокс вкара 30 точки за Сакраменто, а Домантас Сабонис направи "трипъл-дабъл". Литовският център завърши с 26 точки, 13 борби и 10 асистенции, но това не беше достатъчно за успех на "кралете". Добро включване от пейката направи Малик Монк (21 точки, 3 борби, 5 асистенции).

По-рано тази нощ Индиана Пейсърс елиминира Бостън Селтикс след успех със 122:112 в друг мач от четвъртфиналите на Ин-сизън турнира.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация