Нико Уилямс и Иняки Уилямс се позабавляваха с тима на Райо Валекано

20:21
Нико Уилямс и Иняки Уилямс се позабавляваха с тима на Райо Валекано

Нико Уилямс и Иняки Уилямс бяха в основата на изразителния успех на Атлетик Билбао с 4:0 над гостуващия Райо Валекано в среща от 15-ия кръг на Ла Лига. Мачът дойде ден, след като по-малкият от тях - Нико, подписа нов договор с клуба, отказвайки се от възможността да си тръгне като свободен агент след края на сезона.

Младокът вкара един от головете, а батко му Иняки също реализира един и беше в основата на други два. Отлично се представи и Горка Гурусета, който заби първото попадение и после направи и една асистенция.

Победата затвърждава мястото на баските в топ 6. В същото време Райо, който този сезон спря и Реал Мадрид, и Барселона, е на 11-то място преди останалите мачове от кръга.

Гол на Гурусета в 14-тата минута не беше зачетен заради засада, но в 23-тата той все пак беше точен за 1:0, след като Иняки Уилямс успя да отнеме топката от играч на съперника.

Две минути след паузата по-големият брат центрира отдясно, но топката се отби в тялото на Алфонсо Еспино от състава на Райо и попадна в мрежата, като това беше записано като автогол.

В 64-тата нищо вече не можеше да лиши Иняки от заслуженото попадение, дошло след перфектно подаване на Иниго Лекуе.

Най-хубавият гол за вечерта остана за Нико Уилямс, който с майсторски удар в 68-ата вкара за 4:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация