Бойкият тим на Райо Валекано си извоюва точка срещу могъщия Реал Мадрид

00:12
Бойкият тим на Райо Валекано си извоюва точка срещу могъщия Реал Мадрид

Реал Мадрид не успя да отбележи гол на Райо Валекано и срещата завърши 0:0. Отборът на Карло Анчелоти доминираше през цялата среща и създаде достатъчно положения, но гостите удържаха и си тръгнаха с точка от "Сантиаго Бернабеу". За "белите" това бе първа грешка на техния стадион от началото на сезона. Този резултат остави Жирона на върха, а Реал има две точки по-малко.

Един от проблемите на домакините, който се очакваше още преди началото на сезона, днес бе виден - липсата на изявен голмайстор. В повечето мачове от кампанията тази роля прие Джуд Белингам, но днес бе един от малкото случаи, в които той не се разписа и това доведе до загуба на точки от страна на Реал.

Тимът на Анчелоти можеше рано да поведе. В шестата минута след грешка на Унай Лопес Валверде напредна през центъра сам срещу вратаря, но не успя да преодолее Димитриевски. Стражът излезе и блокира удара с крак, но играчът на Реал направи голям пропуск.

Джуд Белингам притесни щаба на Реал, след като той спря една топка на гърди. При падането английският национал сякаш получи удар, защото се хвана за лявото рамо. Лекарският екип на домакините няколко минути го преглежда, но в крайна сметка той се изправи и малко по-късно се върна в игра.

Грешка на Фран Гарсия можеше да коства на "белите". Той загуби топката в опасна зона, Раул де Томас бе изведен сам срещу Кепа и стреля покрай вратата, но беше много зад защитата при подаването. Удар на Иси също не намери целта. Последва натиск на Реал и защитата на гостите бе поставена под натиск.

Тимът на Анчелоти имаше сериозно предимство и създаде достатъчно положения. Удар на Хоселу с глава след ъглов удар мина покрай вратата. Секунди по-късно нападателят отново стреля и пак не бе точен. Отлично включване на Фран Гарсия в атака можеше да завърши с гол. Той бе изведен прекрасно от Белингам, а силният му удар мина над вратата.

Камавинга също имаше отлична възможност, след като бе изведен в наказателното поле. Неговият удар бе блокиран. В 39-ата минута прекрасен пробив на Винисиус завърши с подаване към Хоселу, който отново не успя да се разпише, тъй като Димитриевски отрази силния му изстрел. Малко преди почивката Белингам със страхотно отиграване преодоля двама бранители и отправи удар, но топката мина малко над вратата.

Второто полувреме продължи с пропуски на "белите". Фантастично подаване на Модрич намери Винисиус пред вратата, но бразилецът не успя да насочи топката. Удар с глава на Хоселу от добра позиция не намери вратата. Реал правеше всякакви опити да стигне до гол, но той така и не падаше. Винисиус хвърли много сили, но и той нямаше ден. Той успя да прати топката в мрежата, но попадението не бе зачетено, тъй като Хоселу, който му подаде, бе в засада.

Райо тотално беше отстъпил инициативата, но при една от малкото ситуации, в които стигна близо до вратата на съперника, се стигна до удар на Де Томас, който мина встрани от вратата след рикошет. Въпреки сериозната доминация на Реал, чистите голови положения бяха рядкост. Влезлият като резерва Родриго оживи нападението, но той не успя да помогне.

РЕАЛ МАДРИД - РАЙО ВАЛЕКАНО 0:0

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация