Джуд Белингам: Между другото, кой е този Зинедин Зидан?

18:14
Джуд Белингам: Между другото, кой е този Зинедин Зидан?

Най-добрият млад футболист в анкетата на “Франс Футбол” Джуд Белингам разкри интересни подробности относно начина, по който е започнал да се интересува от футбол. Като малък той даже не е имал представа кой е Зинедин Зидан.

“Баща ми носеше фалшива тениска с името на Зидан, която си я беше купил от плажа. Беше с нея навсякъде - вкъщи, навън… Един ден го попитах: “Между другото, кой е този човек?”. Той ми отговори с: “Провери в YouTube”.

Направих точно това и след това не спрях да гледам клипове с отигравания на Зизу. Той най-добре описва футболиста, който аз искам да съм”, разказа Белингам пред “Екип”.

В Реал Мадрид английският национал носи номер 5, с който навремето французинът играеше на “Бернабеу”.

И докато е нормално за едно дете да се впечатлява от Зидан, то Белингам изненада с имената на останалите му футболни идоли. Като юноша на Бирмингам, за който играе от 7-годишен, полузащитникът се е впечатлявал от местните звезди.

“Възхищавах се на играчите, които през 2011 година спечелиха турнира за Купата на лигата (2:1 срещу Арсенал - б.р.). Моите герои бяха Себастиан Ларсон, Крейг Гарднър и Лий Боуйър. По-късно модел за подражание ми станаха Уейн Рууни и Стивън Джерард”.

“Разбира се, че взех този номер в знак на признателност към Зидан. В същото време обаче искам да вървя по своя си път и да изградя кариера по начин, по който аз искам, като в същото време превърна тази “петица” в един модерен №5 на Реал Мадрид. Иначе имах щастието лично да се срещна със Зидан. Това беше през 2022 година по време на финала в ШЛ между Реал и Ливърпул. Бях като дете, което гледа в захлас. Самият Зидан се държеше много добре. Според футболистите, които е тренирал, той е бил и страхотен треньор”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация