Джуд Белингам отново блести за Реал Мадрид

21:49
Джуд Белингам отново блести за Реал Мадрид

След пореден отличен двубой на Джуд Белингам Реал Мадрид постигна десетата си победа от началото на сезона във всички турнири. Този път английският национал вкара два от головете за изразителния домакински успех с 4:0 над Осасуна в мач от 9-ия кръг на Ла Лига, с което “белите” си гарантираха, че ще посрещнат паузата на върха, тъй като няма как да бъдат застигнати от Барселона.

Бившият играч на Борусия Дортмунд вече има 10 попадения в 10 мача за Реал. Днес той реализира ключовите първи два гола - в 9-ата и 54-тата минути. 

След него Винисиус Жуниор направи 3:0 в 65-ата, а в 70-ата Хоселу докара нещата до 4:0. После последният пропусна и дузпа в 84-тата, която беше спасена от вратаря. Федерико Валверде се отличи с две асистенции.

Шанс за някаква интрига все пак имаше, но в края на първата част Анте Будимир от Осасуна пропусна сам срещу Кепа, като по това време Реал имаше само гол аванс. 

Осасуна си беше заслужил уважението на "белите", защото при предходните си две гостувания в столицата удържа равенства. Това сега беше и повторение на финала за Купата на Испания от май, когато тимът на Карло Анчелоти се наложи с 2:1.

Днес италианският треньор на домакините заложи на Орелиан Чуамени като централен защитник заради отсъствието на Дейвид Алаба, Начо Фернандес и Едер Милитао. Лука Модрич получи шанс като титуляр, а Хоселу беше предпочетен пред Родриго в атака.

Оказа се, че президентът на Реал Флорентино Перес е с COVID-19, заради което не присъства на двубоя. 

Домакините бързо наложиха превъзходство и в 9-ата минута поведоха в резултата чрез Белингам при изобщо първия изстрел на тима. Тогава английският национал завърши акция след подавания на Лука Модрич и Карвахал.

След това обаче "белите" не се възползваха от психологическото си предимство и до почивката не застрашиха почти с нищо съперника. 

В същото време футболистите на Осасуна създадоха две опасности, като в добавеното време Будимир получи топката сам срещу вратаря, но стреля над гредата.

Втората част започна с пропуск на Хоселу, макар да останаха съмнения за засада на нападателя. 

В 54-тата Валверде изведе перфектно Белингам сред куп играчи и "петицата" на Реал отново наказа вратаря на Осасуна - 2:0. 

Веднага след този гол на Кепа му се наложи да прави първото си спасяване след изстрел на гостите. 

Нова отлична асистенция на Валверде позволи на Вини Жуниор да реализира за 3:0 в 65-ата минута. 

После бразилецът се отличи и с голово подаване към Хоселу, който в 70-ата минута увеличи аванса на Реал на четири гола.

Испанският таран можеше да добави още един на сметката си, но в 84-тата изпълнена от него дузпа беше спасен от стража на Осасуна

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация