Реал Мадрид с класика срещу Жирона

23:16
Реал Мадрид с класика срещу Жирона

Реал Мадрид сложи край на победната серия на Жирона и му нанесе първа загуба за този сезон. Отборът на Карло Анчелоти спечели с 3:0 гостуването си на каталунците и се върна на върха на класирането.

Домакините пропуснаха две добри възможности в началото и Хоселу откри в 17-ата минута, а Орелиан Чуамени се разписа само четири минути по-късно. Джуд Белингам отбеляза третото попадение в 71-ата минута и вече има седем гола във всички турнири от началото на сезона. Гостите завършиха с 10 човека, след като в добавеното време Начо бе изгонен.

Жирона започна отлично двубоя и още в третата минута можеше да поведе. Янгел Ерера имаше отлична възможност да се разпише след центриране на Коуто. Той стреля с глава, но прати топката над вратата. При следващата атака и следващото центриране домакините пропуснаха още по-голям шанс. Този път подаването бе на Мигел Гутиерес, а Циганков бе оставен напълно непокрит на далечната греда. Украинецът стреля с глава, а топката се удари в дясната греда на Кепа.

След като оцеля в началните минути, тимът на Анчелоти започна да играе повече с топката и да притеснява защитата на съперника. На “белите” не им отне много време да открият резултата. В 17-ата минута великолепно подаване на Белингам в стил “Модрич” намери Хоселу пред вратата на съперника. Нападателят стреля във вратаря, но топката влезе във вратата. За него това е четвърти гол от началото на сезона.

Ситуацията на Жирона се усложни още повече само четири минути по-късно, тъй като защитата на домакините отново не се справи по най-добрия възможен начин. Тя остави непокрит Чуамени след ъглов удар и французинът с глава удвои аванса на гостите.

След това развитие столичани се чувстваха доста комфортно на “Монтиливи”. Реал можеше да реши всичко в мача в 28-ата минута. Дълго подаване изведе Белингам, който бе по-бърз от Блинд и излезе сам срещу вратаря. Гасанига обаче успя да отрази удара му. Вратарят се справи блестящо и в самия край на полувремето, когато Тони Кроос отправи великолепен удар от воле.

Жирона започна второто полувреме, както първото, и бързо стигна до голово положение. След центриране от ъглов удар Давид Лопес стреля с глава, но Кепа се представи на ниво, а Ерик Гарсия не успя да насочи топката към мрежата при добавката. Малко по-късно защитата на Реал отново не се справи с центриране от корнер. Този път Ерера насочи топката с глава, но не бе достатъчно точен.

След двете добри възможности тимът на Анчелоти ограничи възможностите на съперника. Гасанига пък трябваше да се справя с удар на Белингам. Английският национал обаче стигна до своя гол в 71-ата минута. Тогава пред Хоселу се откри възможност. Нападателят стреля, вратарят изби, но топката стигна до Белингам и той не сбърка. За него това бе седми гол във всички турнири от началото на сезона.

Малко преди края влезлият като резерва Родриго бе близо до попадение, но стреля покрай вратата. В добавеното време Начо бе изгонен след грубо нарушение. Съдията първо вдигна жълт картон, но след разглеждане на ситуацията изгони бранителя на гостите. Последва размяна на реплики и Стуани се вбеси от нещо казано към него, което доведе до сблъсъци между играчите.

ЖИРОНА - РЕАЛ МАДРИД 0:3

0:1 - Хоселу 17'
0:2 - Чуамени 21'
0:3 - Белингам 71'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация