Жирона и Майорка сътвориха истински шедьовър на "Монтилви"

17:17
Жирона и Майорка сътвориха истински шедьовър на "Монтилви"

Жирона успя да надвие гостуващия Майорка с 5:3 в мач от шестия кръг на Ла Лига. Гостите от Балеарските острови успяха да вземат ранна преднина чрез точно изпълнена дузпа от страна на Ведат Муричи (‘4), но домакините преобърнаха изцяло случващото се на терена и вкараха пет безответни гола чрез Давид Лопес (26’), Артьом Довбик (33, дузпа), Иван Мартин (37’), Янхел Ерера (45’) и Савио (57’), а забележителното бе и също така, че те бяха дело на петима различни голмайстори, за да се стигне до самия край на срещата, когато появилия се от скамейката Абдон Пратс (88’, 90’) оформи крайния резултат с нови две попадения.

Сблъсъкът между двата тима започна на високо темпо още от самото начало и така се стигна до отсъждане на дузпа още в 4-ата минута, когато Виктор Циганков извърши нарушение. Ведат Муричи застана зад топката и откри резултата в полза на гостите.

Домакините обаче се мобилизираха от полученото попадение и веднага тръгнаха в предни позиции. Те пропуснаха някои положения, за да се стигне до средата на първата част, когато Давид Лопес се оказа добре позициониран, пое една отбита топка и реализира за 1:1.

По-малко от пет минути след това се стигна и до нарушение в наказателното поле на гостите. Съдията първоначално пренебрегна ситуацията, но получи сигнал от ВАР и след преглед на монитора отсъди 11-метров наказателен удар. Артьом Довбик вкара за 2:1. Футболистите на Мичел изобщо не смятаха да спират до тук и те стигнаха до нови два гола чрез Иван Мартин и Янхел Ерера, за да покачат до 4:1 още до края на първата част.

Именно Савио, който имаше изключително сериозна роля и последните две попадения през първата част, се разписа малко преди изминаването на час игра с хубав удар в долния десен ъгъл и по този начин до голяма степен сложи край на интригата в двубоя. Гостите все пак поне на теория може би посъбудиха позадрямалите зрители с две попадения в самия край на мача, когато Абдон Пратс успя на два пъти да се разпише, за да оформи крайния резултат на 5:3 в полза на домакините.

С тази победа Жирона не само още веднъж потвърди фантастичния си старт, но момчетата на Мичел дори се изкачиха на първото място в класирането на Ла Лига. До момента те имат пет победи и едно равенство в първите си шест двубоя. Майорка пък е на 15-ото място и след двата поредни двубоя, в които не допуснаха поражение, те отново загубиха.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация