Реал се поотърси от загубата от Атлетико с комфортна победа срещу Лас Палмас

21:56
Реал се поотърси от загубата от Атлетико с комфортна победа срещу Лас Палмас

Дни след поражението от Атлетико Мадрид тимът на Реал Мадрид бързо се надигна и постигна резонна победа с 2:0 над Лас Палмас в среща от 7-ия кръг на Ла Лига. В първия си мач като титуляр Браим Диас откри резултата в последната секунда на първата част, а в 54-тата минута Хоселу удвои.

С този успех тимът на Карло Анчелоти задмина Барселона, но е на второ място - на точка от изненадващия лидер Жирона. В следващия си двубой “белите” от Мадрид гостуват точно на каталунците, като това ще се случи в събота вечер.

Изненадващо, за първи път през сезона, Джуд Белингам не е титуляр за домакините. Вместо него от първата минута стартира Браим Диас. Хоселу също се завръщат сред 11-те, а на пейката сяда и разочаровалият срещу Атлетико Мадрид Лука Модрич. Треньорът Карло Анчелоти е сменил и двамата си крайни бранители, като днес започва Начо Фернандес и Ферлан Менди за сметка на Лукас Васкес и Фран Гарсия. Винисиус Жуниор е сред резервите.

Преди този двубой столичани са трети в класирането, но при успех ще задминат Барселона и ще станат лидери, стига Жирона да не спечели срещу Виляреал.
Лас Палмас е точно над изпадащите с пет точки до момента. Титуляри са двама футболисти, свързани с Барселона - Мунир Ел Хадади и Хулиан Араухо, който е преотстъпен от каталунците.

Напълно според очакванията Реал Мадрид натисна още от началото и в 6-ата минута пред Родриго се откри първия шанс за гол, но вратарят спаси удара му. Тогава Браим Диас успя да открадне топката от играч на съперника.

"Белите" не спираха да атакуват и в 21-вата минута изненадващо Рюдигер изведе перфектно Хоселу сам срещу вратаря под ъгъл, но испанският нападател не успя да реализира.

Три минути по-късно и Браим Диас се озова сам срещу Валес, но си поведе силно топката и я загуби.

Тимът на Лас Палмас изпитваше огромни трудности в опита си да удържа футболистите на Реал, но в 32-рата минута играчите в жълто пак намериха начин да спрат Родриго. Минута след това пропуски направиха Начо Фернандес и отново Хоселу. 

Гостите стигнаха до вратата на Кепа чак в 36-ата минута, но не го затрудниха. 

Пет минути преди паузата централният бранител на Реал Дейвид Алаба напусна заради травма. След излизането му Начо заигра в центъра, а Лукас Васкес зае позиция на десния бек.

Невероятните пропуски на състезателите в бяло продължиха с нов опит на Хоселу да реализира сам срещу Валес, но стражът на Лас Палмас пак отрази. Това обаче не беше последният пропуск на испанеца за тази част, като последва такъв и в 45-ата. 

В крайна сметка голът дойде чак в добавеното време на полувремето, когато точен беше Браим Диас, като за това му помогна и лек рикошет. 

Изненадващо втората част започна с две опасни атаки на Лас Палмас, но много скоро Реал Мадрид отказа съперника. Това стана в 54-тата, когато пропусналия много преди това Хоселу реализира с глава за 2:0.

Веднага след това на терена се появи Вини Жуниор, който демонстрира огромно желание да отбележи гол. Даже в някои ситуации той избягваше да подава топката. Тимът на Лас Палмас се активизира чак след 65-ата минута и стигна до два точни удара, които Кепа спокойно улови.  

Родриго беше до гол за 3:0 в 75-ата, но изстрелът му излезе а аут. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация