Осасуна си тръгна с пълен комплект точки от гостуването на Алавес

21:51
Осасуна си тръгна с пълен комплект точки от гостуването на Алавес

Осасуна прекъсна негативната си серия и спечели гостуването си на Алавес с 2:0 в мач от осмия кръг на Ла Лига. Двете попадения паднаха в двете полувремена, като точни бяха Хосе Арнаис (36’) и Анте Будимир (90’), а домакините изиграха почти цялата втора част с човек по-малко, след като Антонио Бланко бе изгонен в 49-ата минута.

Футболистите на Алавес пропуснаха първата добра възможност чрез Андер Гевара, който бе изведен в добра позиция от Янис Хаджи, но ударът му премина покрай вратата. Гостите от Осасуна откриха резултата в 39-ата минута след чудесен изстрел на Хосе Мануел Арнаис в горния десен ъгъл, който се оказа абсолютно неспасяем за Антонио Сивера. Само две минути след това Алавес отново бе близо до възстановяване на равенството, но този път стражът на Осасуна Серхио Ерера се справи.

На свой ред Янис Хаджи също пропусна добра възможност от воле около точката за дузпа в началото на втората част, но отново Ерера спаси. Минутка по-късно се стигна до директния червен картон на Антонио Бланко след грубо влизане. Двата тима си размениха по още една добра възможност, за да се стигне до последните минути на двубоя. В последната минута на редовното време Анте Будимир получи отлично подаване на ръба на наказателното поле и стреля точно за 2:0 в долния десен ъгъл. Това обаче не бе всичко и в 92-ата минута отново Будимир бе намерен в почти идентична позиция, този път залъга бранител и стреля, топката срещна тялото на играч в синьо и бяло и съдията посочи бялата точка. Реферът обаче получи сигнал от ВАР и отмени решението си, като сложи точка на спора.

По този начин Осасуна спечели първата си победа в последните пет двубоя и се изкачи до 9-ото място в подреждането с 10 точки. Алавес продължава да боксува и за тях това бе четвърти пореден мач без успех. Те са на 16-ото място със седем точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация