Атлетико Мадрид победи Осасуна като гост

01:09
Атлетико Мадрид победи Осасуна като гост

Атлетико Мадрид постигна победа с 2:0 в гостуването си на Осасуна от междинния 7-и кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" измъкнаха победата с голове на Антоан Гризман в 20-ата и Родриго Рикелме в 81-вата минута. Срещата не мина и без нерви, особено в края на двубоя, когато и двата тима останаха с по 10 души на терена, след като червени картони получиха Чими Авила и Алваро Мората.

Атлетико стигна до откриване на резултата в 20-ата минута с гол на Антоан Гризман. Тогава при едно остро центриране в наказателното поле Алваро Мората опита да играе с топката и така попречи на вратаря Айтор Фернандес да се намеси добре, той изби кълбото в краката на Гризман, който от много малък ъгъл успя да вкара за 0:1.

Осасуна можеше да се върне в мача в 37-ата минута, но изстрел на Йохан Мохика се отби от гредата.

След това в 76-ата минута домакините отново бяха разочаровани, след като Давид Гарсия отбеляза с глава след корнер, но реферът не призна гола заради нарушение в атака. Това ядоса треньора Хагоба Арасате, който влезе в спор със съдията и получи червен картон.

Атлетико обаче изчака своя шанс и нанесе съкрушителен втори удар в 81-вата минута. Тогава Родриго Рикелме получи прекрасен извеждащ пас от Самуел Лино, финтира вратаря и отбеляза за 0:2.

В заключителните минути нервите взеха връх и Чими Авила от домакините и Алваро Мората от гостите бяха изгонени от игра за сблъсък помежду си на ъгловото флагче.

В крайна сметка Атлетико Мадрид си тръгна доволен от Памплона, като вече има 13 точки и излезе на 5-ото място в класирането. Осасуна пък продължи негативната си серия от 5 поредни мача без успех във всички турнири. Отборът остава на 14-тата позиция със 7 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация