Зидан може отново да застане начело на Реал

18:16
Зидан може отново да застане начело на Реал

Зинедин Зидан е основен вариант за заместник на Карло Анчелоти в Реал Мадрид, в случай че италианският специалист напусне в края на сезона, твърди “Ел Чирингито”.

Както е известно, в началото на юли президентът на Бразилската футболна конфедерация Едналдо Родригес потвърди, че именно Анчелоти ще ръководи “селесао” от Копа Америка 2024 г. нататък. Според испанската телевизионна програма напускането на 64-годишния италиански наставник вече не е толкова сигурно, като нищо не е подписано с Бразилия и че той желае да остане в Реал.

Въпреки това обаче мадридският клуб вече е започнал търсенето на негов наследник и именно Зидан е вариант №1. Това би било трето завръщане на Зизу като треньор на “Бернабеу”, като той вече бе начело на “лос бланкос” в периодите 2016-2018 (когато спечели три поредни Шампионски лиги) и 2019-2021 г.

Евентуалното връщане на Зидан би имало и друг позитив за Реал Мадрид -  това би улеснило пристигането на Килиан Мбапе в клуба. "Зидан би искал да се върне, а като знаем отношенията му с Мбапе, това би го сближило и с Мадрид", твърди журналистът Хосе Алварес.

Откакто напусна Реал през 2021 г., Зидан не бърза да поеме ново предизвикателство и неведнъж е казвал, че иска да се възползва максимално добре от свободното си време, за да го прекара със семейството си. Според слуховете Зизу има интерес да бъде национален селекционер на Франция, но удължаването на договора на Дидие Дешан до 2026 г. е затворило тази врата за него в краткосрочен план. Така на този етап за Зидан остават вариантите за бившите му отбори Реал Мадрид и Ювентус, както и Марсилия, но само при смяна на собствеността там.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация