Джуд Белингам наказа любимата си Барса

19:22
Джуд Белингам наказа любимата си Барса

С два гола на Джуд Белингам - вторият от които в добавеното време, Реал Мадрид наказа Барселона с 2:1 като гост в голямото дерби на испанския футбол. Англичанинът донесе обрат на своя отбор, който до 68-ата минута изоставаше в резултата. Илкай Гюндоган беше извел каталунците напред още в 6-ата минута. После бившият футболист на Борусия Дортмунд изравни с мощен удар, за да се стигне до развръзката в последните секунди.

С този успех "лос бланкос" се изравниха отново на върха с Жирона, а Барса вече е на 4 точки зад тях.

Оправдaхa се прогнозите, че Роберт Левандовски, Рафиня и Жул Кунде няма да са титуляри, както и че Жоао Кансело ще действа изнесен по-напред. Треньорът Чави заложи на Роналд Араухо като десен бек, след като през миналия сезон уругваецът показа отлични игри срещу Вини Жуниор. 

Дейвид Алаба стартира в центъра на защитата на Реал в тандем с Антонио Рюдигер, а капитанът Начо Фернандес беше оставен на пейката. Ферлан Менди беше предпочетен на левия бек, а Орелиан Чуамени излезе вместо Едуардо Камавинга. В предни позиции нямаше изненада - Винисиус Жуниор и Родриго, а зад тях - Джуд Белингам.

На трибуните присъстват легендарните музиканти на "Ролинг Стоунс" Мик Джагър и Рони Ууд. В този мач каталунците носеха логото на бандата върху фланелките си като част от договора си с Spotify.

И двата тима започнаха активно, но грешка в защитата на "белите" позволи на домакините да излязат напред в резултата още в 6-ата минута. Тогава Гюндоган се възползва от неточни отигравания на Чуамени и Алаба и прониза Кепа за 1:0.

В следващите минути си пролича напрежението сред играчите на Реал, които често бъркаха подавания или извършваха нарушения. 

В 16-ата дясната греда на Кепа спаси гостите от втори гол след удар на Фермин Лопес. Оказа се обаче, че секунда преди изстрела реферът Хесус Хил Мансано е бил дал сигнал за нарушение срещу Тони Кроос. 

Чак в 21-вата Белингам получи пас в опасна близост до вратата на Марк-Андре тер Стеген, но опитът му да подаде с глава беше неточен. Минута по-късно обаче Антонио Рюдигер шутира много силно и опасно, но топката все пак излезе в аут. 

В 28-ата минута се стигна до интересна ситуация, при която Жоао Феликс промуши топката между краката на Рюдигер и се запъти към вратата на Реал, но Карвахал го застигна и му отне кълбото. 

Незабележимият до момента Алехандро Балде създаде смут в наказателното поле на столичани в 32-рата минута, когато задмина Алаба, но беше спрян. 

Изненадващо включване в атака на Дани Карвахал му позволи да получи пас в наказателното поле на Барса, но ударът му от малък ъгъл излезе в аут. 

В заключителните секунди на първата част домакините имаха претенции за дузпа за задържане на Араухо от Чуамени. 

Полувремето завърши с атрактивно задържане на Винисиус от Феран Торес, за което испанецът получи жълт картон. 

Барселона започна по-добре и второто полувреме, като в 51-вата Иниго Мартинес засече центриране с глава и удари греда. При добавката в тази ситуация Кепа отрази шут на Араухо. 

Междувременно Анчелоти замени неубедителния Менди с Камавинга. Точно появилият се от пейката футболист подаде към Валверде за първия точен удар на Реал за мача, като това се случи в 57-ата минута. 

Дългоочакваното завръщане в игра на Левандовски стана факт в 61-вата минута. Треньорът на гостите пък вкара Хоселу и Лука Модрич. 

Пробив на Кансело в 65-ата за малко не доведе до второ попадение. Две по-късно Чуамени затрудни Тер Стеген с далечен удар.

Следващият шут обаче вече спря в мрежата на Барса - 1:1. Негов автор беше Белингам в 68-ата минута. 

В рамките на 79-ата минута последователно се стигна до ситуации и пред двете врати. Първо Реал поиска дузпа за нарушение на Араухо срещу Камавинга, но съдията си замълча. Последва контраатака, завършена с опасен шут на Левандовски.  

Смяната Хоселу получи своя шанс да донесе успеха на Реал Мадрид в 88-ата, когато се озова почти сам срещу вратаря, но Иниго Мартинес се намеси и изчисти. 

Този шанс обаче не пропусна Белингам, който вкара за 2:1 в добавеното време, донасяйки успеха на Реал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация