Реал Мадрид спечели само точка от гостуването на Севиля

22:41
Реал Мадрид спечели само точка от гостуването на Севиля

Реал Мадрид стигна само до 1:1 при гостуването си на Севиля в един от най-вълнуващите сблъсъци от Ла Лига този сезон. Автогол на Дейвид Алаба даде аванс на домакините в 74-тата минута, но само четири по-късно Даниел Карвахал изравни.

Главна роля в динамичния дуел на “Рамон Санчес Писхуан” изигра бившият капитан на столичани Серхио Рамос. Защитникът се раздаде показа, че и на 37 години все още може да бъде на ниво срещу най-силните, записвайки много силен двубой. Той беше почти безупречен в защита и спаси сигурен гол, а в същото време беше активен в атака и беше на крачка от две попадения - едното от които в добавеното време. Освен това Рамос не се уплаши да налети на здравия Антонио Рюдигер, движейки се по ръба на червения картон. Испанецът имаше и късмет, че не беше санкциониран за удар без топка срещу Джуд Белингам и за разправията си с Рюдигер. Шансът го покри и в началото, когато негов автогол не беше признат заради засада.

Важен епизод от срещата имаше още в 8-ата минута, когато попадение на Джуд Белингам също не беше зачетено, защото малко преди това играта беше спряна от рефера. Според “лос бланкос” това не е трябвало да се случва.

Макар Реал да не си тръгна като победител, тази точка е добре дошла за тима, защото му гарантира преднина пред Барселона преди Ел Класико, което е следващата събота в каталунската столица. Това е и първото реми на "белите" през кампанията. 

На фона на всичко това зрителите станаха свидетели на куп пропуски и пред двамата вратари.

Мачът беше дебют за новия треньор на Севиля Диего Алонсо. Тимът остава назад в класирането заради лошия старт на кампанията. 

Треньорът на Реал Карло Анчелоти заложи от първата минута на Родриго и Винисиус Жуниор, а зад гърба им действаше Джуд Белингам. Ляв бек беше Ферлан Менди. Едуардо Камавинга, Хоселу и Лука Модрич стартираха на пейката. Това беше двубой №3000 за Реал в испанския елит.

Реал можеше да излезе напред в резултата още в 3-тата минута, когато Белингам изведе Вини Жуниор сам срещу вратаря, но в последния момент ударът на бразилеца беше избит в корнер.

След неговото изпълнение се стигна до разбъркване и удар на Федерико Валверде, който се отклони в левия крак на Рамос и влезе в мрежата. Попадението обаче не беше зачетено заради засада на Белингам секунда по-рано. Ако голът беше зачетен, вероятно щеше бъде записан като автогол на Рамос. 

Скоро след това - в 8-ата минута, се стигна до нов важен момент, който породи дискусии. Тогава играчите на Реал пак бяха изпратили топката в мрежата на Севиля, този път чрез Белингам. Това обаче се случи при даден преди това сигнал на главния съдия Рикардо Де Бургос за спирането на играта. Секунди по-рано, пред другата врата се стигна до единоборство между Рюдигер и Лукас Окампос, след което нападателят на Севиля падна на земята и започна да се превива от болка. Първоначално арбитърът даде знак, че няма нарушение, но след това наду свирката - вероятно заради привидно тежкото състояния на Окампос. Случилото се ядоса футболистите на Реал, които протестираха. 

Веднага след това домакините натиснаха и започнаха да притесняват столичани. В 23-тата минута малко не достигна на Иван Ракитич да изведе Севиля напред. Негов удар с левия крак летеше към мрежата, но Даниел Карвахал успя да избие с глава. Секунди след това и Кепа блесна с намеса след отличен шут на Окампос. 

Тези "луди" минути продължиха с възможност пред Винисиус, последвана веднага от шанс пред Джибрил Соу обратно пред вратата на Реал Мадрид

Серхио Рамос показа класа в 34-тата, когато протегна крак и точно пред голлинията изби топката. 

Винисиус Жуниор получи нов добър шанс за гол в 40-ата минута, когато Рюдигер директно го изведе сам срещу вратаря, но Ниланд спаси изстрела на бразилеца. 

Малко след това, при борба за позиция в наказателното поле на Реал Мадрид, останаха впечатления, че Серхио Рамос умишлено удря Белингам с ръка в главата, но съдиите не реагираха. Последва реакция от страна на Рюдигер, при което испанецът го хвана за бузите. Окампос пък пропусна да вкара гол при тази ситуация.

Второто полувреме започна с поредно тежко единоборство, при което Ферлан Менди изпрати Хесус Навас на земята. Защитникът на Реал извади късмет, че не получи картон за интервенцията си. 

Реал Мадрид стигна до поредния си шанс в 57-ата, когато Родриго се измъкна в наказателното поле и стреля, но стражът на Севиля отново спаси. Минута по-късно бразилецът пропусна още една възможност.

Последваха още няколко разменени възможности, за да дойде 74-тата минута, когато Севиля поведе в резултата. Тогава остро центриране на Акуня отляво се оказа проблем за защитата в черни екипи и Алаба имаше нещастието да отклони кълбото в мрежата си - 1:0 за Севиля

Предимството на домакините обаче се задържа малко, защото в 78-ата резултатът беше изравнен. В случая изненадващо ниският Карвахал надскочи Ен-Несири при фал и порази целта - 1:1.

Веднага след това малко не достигна на Серхио Рамос да накаже бившия си клуб, стреляйки опасно с глава, но Кепа отрази. 

Футболистите не бяха приключили с разправиите и в 85-ата последва нова такава, в основата на която беше Вини Жуниор. В стремежа си бързо да върне топката в игра нападателят блъсна вратаря Ниланд, след което беше наобиколен от гневни играчи на Севиля. В мелето се включиха и други състезатели на Реал, като този път реферът показа картони на Винисиус и Окампос. 

В четвъртата минута от добавеното време Рамос не успя да насочи в мрежата центриране от фал, което вероятно щеше да се окаже победен гол за Севиля.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация