Седемголов трилър между Атлетик Билбао и Селта

01:31
Седемголов трилър между Атлетик Билбао и Селта

Атлетик Билбао и Селта сътвориха истински спектакъл за начало на 13-ия кръг в Ла Лига. "Лъвовете" се наложиха с 4:3, след като на два пъти бяха в ролята на догонващи. Победното попадение за тима на Ернесто Валверде отбеляза Алекс Беренгер от дузпа след изтичането на добавеното време.

Селта отново демонстрира най-изявената си слабост от началото на сезона - да допуска късни голове. Галисийци загубиха ценни точки заради попадения след 80-ата минута в мачовете срещу Реал Мадрид, Майорка, Барселона, Лас Палмас, Жорина, а вече и Атлетик Билбао. Всичко това доведе до серия от 9 срещи без победа в Ла Лига и 18-о място в класирането.  

Началото беше оптимистично за Селта. В 25-ата минута Яго Аспас изненада Унай Симон с удар извън наказателното поле и даде аванс на гостите. В 37-ата Ойхан Сансет беше точен за 1:1 отблизо, но не след дълго Джонатан Бамба наказа баските след голямо разбъркване пред вратата на Симон. Домакините и този път реагираха бързо. Още до почивката Горка Гурусета направи резултата 2:2 след пробив и центриране на Нико Уилямс.

Второто полувреме беше не по-малко интересно. В 52-ата минута Гурусета направи добавка отблизо и Атлетик поведе за първи път в мача. Селта не се предаде, а неостаряващият Аспас правеше всичко по силите си, за да може отборът да си тръгне поне с точка от "Катедралата". В 66-ата минута бившият испански национал подаде технично на Йорген Странд Ларсен и той не сгреши - 3:3.

Аспас имаше отличен шанс да доближи Селта до победата, но в 72-ата минута пропусна дузпа. А най-лошото за отбора на Рафаел Бенитес предстоеше. В последните секунди от допълнителните минути, назначени от Хуан Луис Пулидо, бранител в светлосиньо докосна топката с ръка в наказателното поле - дузпа! Беренгер не трепна и донесе така сладката победа на домакините.

Баските "лъвове" вече са 5-и в класирането с 24 точки - една по-малко от четвъртия Атлетико Мадрид. В топ 3 са Жирона, Реал Мадрид и Барселона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация