Късен гол спаси ПСЖ от загубата срещу Нюкасъл

00:15
Късен гол спаси ПСЖ от загубата срещу Нюкасъл

Пари Сен Жермен се спаси от загуба в домакинството си срещу Нюкасъл след дузпа дълбоко в добавеното време. Килиан Мбапе се разписа от бялата точка и изравни за крайното 1:1. "Свраките" водеха в голяма част от мача след гол на Александър Исак в 25-ата минута. Тимът на Еди Хау обаче заложи на доста защитна игра след почивката и може би логично се стигна до изравняване.

Точката бе изключително важна за ПСЖ, тъй като по този начин тимът остана пред днешния си съперник. В последния кръг от груповата фаза парижани гостуват на Борусия (Дортмунд), който днес си осигури класиране за осминафиналите след успех над Милан.

Срещата започна на изключително високо темпо и с натиск на домакините, които започнаха да създават положения от първите минути. Първата възможност бе пропусната от Фабиан Руис, който стреля над вратата от добра позиция. В деветата минута "свраките" се разминаха с получаване на гол. Коло Муани изведе Хакими по дясното крило. Мароканският национал намери Мбапе пред вратата. Капитанът на Франция отклони топката с пета, а ударът му бе отразен от Поуп.

Тимът на Еди Хау стартира предпазливо, но постепенно започна да играе малко повече с топката и в 12-ата минута можеше да поведе. Алмирон открадна топката от Хакими, навлезе в наказателното поле и намери Исак на прекрасна позиция. Нападателят обаче стреля силно над вратата. Пресата на гостите доведе до някои грешки на съперника и се стигна до нова загубена топка в опасна зона, но този път не се стигна до изстрел.

Нюкасъл се чувстваше все по-комфортно с всяка изминала минута и в 25-ата минута поведе. Ливраменто се разходи по границата на наказателното поле и подаде на Алмирон. Неговият удар бе отразен от Донарума, но не по най-добрия възможен начин, тъй като топката отиде в Исак пред опразнената врата и шведът откри резултата.

Парижани опитаха да отговорят и организираха няколко атаки, но гостите като цяло се справяха в защита, въпреки че допускаха удари към Поуп. Изстрел на Угарте от въздуха мина далеч от целта, а пробив на Коло Муани бе спрян от Ливраменто. Удар на Дембеле пък бе отразен от Поуп. "Свраките" се справяха успешно с опазването на Мбапе, който не беше толкова активен.

В последната част на първото полувреме ПСЖ имаше сериозни проблеми да намира пролуки в защитата на съперника, но малко преди почивката се стигна до отлична възможност да изравни. Мбапе намери Дембеле в наказателното поле и бившият играч на Барселона насочи топката към вратата, но ударът бе блокиран от Ласелс.

След почивката Нюкасъл продължи успешно да се справя с опитите на домакините да атакуват. Тимът на Еди Хау отново стигна до възможност. Жоелинтон изведе Исак, като пред него беше само Данило. Той обаче не успя да го преодолее и се забави с удара. Ник Поуп се намеси решително, излизайки да спре Дембеле, който бе изведен от Коло Муани.

Луис Енрике започна със смените и извади Коло Муани и Угарте, като пусна Витиря и Брадли Баркола. Смените дадоха някакъв резултат и освежиха атаката, а Баркола имаше две прекрасни възможности да се разпише. В първата ситуация той бе намерен великолепно от Мбапе и направи голям пропуск. В същото време Поуп направи голямо спасяване, тъй като отклони удара отблизо. След това Баркола бе изведен отляво, но стреля във външната страна на мрежата.

В последната част на двубоя Нюкасъл доста се дръпна с цел да пази крехката си преднина и въобще не поглеждаше към вратата на съперника. "Свраките" не допуснаха много положения пред Поуп, но в този подход имаше известни рискове, тъй като ПСЖ осъществи натиск. В 82-ата минута Ернандес намери Дембеле пред вратата, но той прати не успя да я прати в мрежата от прекрасна позиция. Заслуга за това имаше и Шер, който притисна крилото.

След това Мбапе опита самостоятелно да промени развоя на мача. До този момент в повечето случаи той подаваше на съотборници, но в 87-ата минута направи отличен финт в наказателното поле и стреля. Ударът бе право в Поун, но топката се върна при него и този път той прати кълбото покрай гредата. В началото на добавеното време Баркола направи третия си голям пропус, откакто се появи на терена. След центриране на Хакими той стреля от въздуха, но топката отиде далеч над вратата.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - НЮКАСЪЛ 1:1

0:1 - Исак 25'
1:1 - Мбапе 90'+8-д.

ПСЖ: Донарума, Ернандес, Данило, Шкриняр, Хакими, Лий, Угарте, Фабиан Руис, Дембеле, Мбапе, Коло Муани;

НЮКАСЪЛ: Поуп, Лавраменто, Шер, Ласелс, Трипиър, Жоелинтон, Бруно Гимараеш, Майли, Гордън, Алмирон, Исак;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация