Борусия излъга Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк"

00:14
Борусия излъга Нюкасъл на "Сейнт Джеймсис Парк"

Борусия Дортмунд записа първа и изключително важна победа в група "F" на Шампионската лига. Вестфалци ликуваха в гостуването си на "Сейнт Джеймсис Парк" от третия кръг, побеждавайки Нюкасъл с 1:0. Героят на мача бе Феликс Нмеча, който вкара единственото попадение за своя тим в 45-ата минута. По този начин германците се върнаха в борбата за челните места и доста заплетоха ситуацията в така наречената "група на смъртта".

Срещата започна двуостро, с големи пропуски и пред двете врати. Още във 2-рата минута Донийл Мален изскочи очи в очи с вратаря на съперника, но не успя да го преодолее. Веднага след това събитията се пренесоха пред другата врата, където опасен изстрел на Антъни Гордън бе спасен от Грегор Кобел.

В 10-ата минута Ник Поуп се прояви блестящо, отразявайки последователно изстрели отблизо на Мален и Никлас Фюлкруг. Минута по-късно и Кобел се прояви под рамката, спасявайки нов шут на Гордън.

След бурното начало, последва период на затишие и шансовете пред двете врати намаляха, за да се стигне до края на полувремето, когато гостите нанесоха своя удар. Германците организираха контраатака, Шлотербек подаде за Нмеча, който стреля във вратата за 0:1.

В началото на втората част Нюкасъл имаше прекрасна възможност да изравни. Калъм Уилсън получи в близост до вратата, но ударът му бе спасен от вратаря.

Домакините продължиха да имат инициативата и в следващите минути, но Борусия действаше много организирано и не допускаше положения пред своята врата.

В 84-тата минута имаше съмнения за дузпа за игра с ръка на Бенсебайни, но ситуацията бе прегледана от ВАР и бе преценено, че няма нарушение от страна на защитника.

Две минути по-късно и шансът помогна на гостите, след като изстрел на Калъм Уилсън с глава се отби от гредата, а в добавеното време и Антъни Гордън бе разочарован, след като и негов шут срещна напречната греда.

Все пак Борусия удържа крехката си преднина и ликува с трите точки. Тимът вече има 4 и излезе на 2-рото място, изпреварвайки именно Нюкасъл, който е със същия актив, но вече на 3-тата позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация