Неочаквано лесна победа за ПСЖ срещу Борусия Дортмунд

00:04
Неочаквано лесна победа за ПСЖ срещу Борусия Дортмунд

Останалият без част от звездите си Пари Сен Жермен не срещна никакви трудности на старта на участието си в Шампионската лига, преодолявайки Борусия Дортмунд с 2:0 на “Парк де Пренс”. Това беше среща от “желязната” група “F”, в която Милан и Нюкасъл завършиха 0:0 по-рано през вечерта.

Килиан Мбапе заби дежурния си гол - от дузпа в 49-ата минута, а бившият футболист на германците Ашраф Хакими удвои в 58-ата.

Двата отбора удариха по една греда - французите през първата част, а вестфалци когато вече изоставаха с два гола.

Тимът на Луис Енрике не срещна почти никакви проблеми, макар головете да се забавиха и да дойдоха чак след паузата.

С нов треньор и редица промени сред футболистите френският първенец започва новия си опит да стигне до трофея в турнира. Рандал Коло Муани започва на върха на атаката, а най-близо до него ще са Усман Дембеле и Килиан Мбапе. Капитанът Маркиньос стартира на титулярната си позиция в центъра на отбраната в тандем с Милан Шкриняр.

Германците излизат без чист централен нападател, след като Себастиан Алер и Никлас Фюлкруг са на пейката, а само Карим Адейеми и Динийл Мален са в предни позиции.

Двата тима бяха съперници в турнира на 1/8-финалите през сезон 2019/20. Тогава парижани излязоха крайни победители в два мача, които се играха броени дни преди обявяването на пандемията от коронавирус.

Може би изненадващо съставът на Борусия започна по-силно, а Мален пропусна да изведе своите напред в 14-тата минута, когато Донарума спаси удара му. Малко преди това германците извършиха принудителна смяна заради травма на Забитцер.

Само секунди след чистата възможност за Дортмунд парижани отговориха с отлична акция на Дембеле и пас към Коло Муани, който обаче от 5-6 метра не успя да нанесе удар. 

В 19-ата гредата спаси "жълто-черните" след удар на Витиня. 

Последваха силни минути за футболистите на Луис Енрике и Коло Муани отново опита да отбележи, но този път Хумелс парира удара му.

Дембеле застраши вратаря Кобел в 39-ата, но стигна само до корнер. Секунди по-късно французите поискаха дузпа за игра с ръка на Никлас Зюле, но съдиите прецениха, че няма основания за посочването на бялата точка. 

Такава обаче беше отсъдена при следващото съприкосновение на кълбото с една от ръцете на Зюле. Това се случи малко след началото на второто полувреме, като този път това стана след засичане на Мжапе. Реферът Хесус Хил Мансано беше категоричен в решението си, а и от ВАР не видяха грешка в отсъждането му. Мбапе превърна наказателния удар в гол, а минутата вече беше 49-а. 

Играчите в черни екипи продължиха в същия дух и вестфалци не успяваха да сторят нищо в атака. Така се стигна до 58-ата минута, в която Хакими и Витиня комбинираха, след което мароканецът хладнокръвно прониза Кобел за 2:0 в полза на ПСЖ

След това треньорът на Борусия Един Терзич вкара в игра Марко Ройс и Фюлкруг, но това не доведе до нещо кой знае какво. Разликата вече беше, че домакините оставиха германците да владеят по-често топката. 

По-добре се включи младият Джейми Байноу-Гитенс, който в 79-ата минута даже удари греда след далечен удар. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация