И Австрия не пропусна да победи безумно слабата Германия

23:57
И Австрия не пропусна да победи безумно слабата Германия

Германия "затвърди" много слабите си игри през годината и отново загуби в приятелски мач, този път с 0:2 от Aвстрия в любопитна контрола, играна на стадион "Ернст Хапел" във Виена. Марсел Забитцер откри резултата за домакините в 29-ата минута, а Кристоф Баумгартнер удвои в 73-тата минута. Червен картон за невъздържана проява пък получи Льорой Сане в 49-ата минута. Австрийците, които в основната си част играят в германската Бундеслига, през цялото време бяха по-добрият отбор и можеха да спечелят и с повече, докато Бундестимът отново бе изключително колеблив. Германският отбор не успя да създаде почти никакви ситуации в предни позиции, като същевременно бе много несигурен в защита.

Домакините завършиха успешно квалификациите за Евро 2024, като останаха втори след Белгия в групата си и ще бъдат на финалите, като с изявите си днес показаха, че класирането им е напълно закономерно. Бундестимът пък записа втора поредна загуба под ръководството на новия селекционер Юлиан Нагелсман, който със сигурност ще има какво да разсъждава след изключително слабия мач на отбора.

Статистиката преди мача категорично е на страната на Германия, като немците имаха 5 победи в последните шест срещу между двата тима. В последния приятелски мач през 2018 г. обаче именно Австрия спечели с 2:1, като днес отново те ликуваха.

Селекционерът на австрийците Ралф Рангник, който днес се изправи срещу сънародниците си, направи само една ротация в състава си в сравнение с победата над Естония с 2:0. На мястото на Максимиалиан Вьобер титуляр днес започна Филип Мвене. Атаката на Австрия водеха играчите на Байерн и Борусия (Дортмунд) Конрад Лаймер и Марсел Забитцер, които помагаха на нападателя на Фрайбург Михаел Грегорич.

Селекционерът на Германия Юлиан Нагелсман направи три промени в сравнение с приятелския мач с Турция. Матс Хумелс, Леон Горетцка и Серж Гнабри стартираха на местата на Бенямин Хенрикс, Йошуа Кимих и Флориан Виртц. Така атаката на Бундестима водеха Никлас Фюлкруг и Юлиан Брант, подпомагани от крилата на Байерн Льорой Сане и Гнабри. В средата на терена на Илкай Гюндоган партнираше Горетцка. В защита пък Кай Хавертц отново бе на нетипичната позиция на левия бек, а Йонатан Та игра отдясно, като в средата на отбраната  Антонио Рюдигер и Матс Хумелс.

Още във 2-рата минута Антонио Рюдигер допусна груба грешка в защита, от която последва удар на Кристоф Баумгартнер, но той бе блокиран. Десетина минути по-късно Дейвид Алаба подаде добре към Михаeл Грегорич, но шутът му бе неточен. В 17-ата минута австрийците пропуснаха 100% положение, след като Щефан Пош изведе чудесно Грегорич, който останал очи в очи с Трап стреля в него. Проблемите в защита на Германия и логичното се случи в 29-ата минута. След поредната добра контраатака на Австрия, топката попадна в Марсел Забитцер, който с техничен финт излъга Йонатан Та и с много прецизен удар с десния крак откри резултата - 1:0 за домакините. 

Две минути по-късно дойде първият точен удар за Бундестима, като Льорой Сане стреля, но Александер Шлагер нямаше проблеми. В 40-ата минута пък Серж Гнабри пробва далечен изстрел, но без успех. Две минути по-късно Кристоф Баумгартнер можеше да удвои аванса на Австрия, ала бе неточен. В крайна сметка така приключи първата част, а Нагелсман реагира на много слабото първо полувреме за тима си, като предприе смяна на почивката и пусна в игра Томас Мюлер на мястото на Никлас Фюлкруг.

Второто полувреме обаче започна кошмарно за Германия.  В 49-ата минута Льорой Сане фаулира Филип Мвене, след което го ритна при падането си. Двамата футболисти започнаха да си крещят, а нервите на играча на Байерн не издържаха и той блъсна противника си без топка, за което веднага бе изгонен от игра. Две минути по-късно Щефан Пош пробва опасен далечен шут, но той мина с малко встрани от вратата на Трап. Нагелсман пък продължи със смените и пусна в игра Йошуа Кимих, Флориан Виртц и Роберт Андрих. В 64-тата минута пък австрийците отново можеха да отбележат, след като за пореден път Грегорич бе изпуснат от защитата на Германия, но шутът на нападателя бе спасен с мъка от Кевин Трап. Германия пък продължи видимо да се затруднява да създава положения пред вратата на Австрия,

Така дойде 73-тата минута, когато Алаба пусна чудесен пас към Михаел Грегорич, който с пета изведе Кристоф Баумгартнер. Футболистът на РБ Лайпциг се измъкна от Матс Хумелс и много технично копна топката над Кевин Трап - 2:0 за Австрия. Четири минути по-късно резервата Кимих пробва далечен шут, който бе неточен, макар и с малко. В следващата минута друга резерва - Флориан Виртц, също тества с далечен шут Александер Шлагер, но австрийският вратар успя да избие в корнер. Три минути края преди редовното време немската отбрана за пореден път увисна, а Марсел Забитцер пробва воле, но не намери очертанията на вратата, В последната минута австрийците можеха да вкарат и трети гол, но първо опасен  удар на Матиас Зайдъл бе спасен от Трап, а после и далечен шут на Ксавер Шлагер бе уловен от немския страж. Последното действие в мача бе шут на Максимилиан Вьобер от пряк свободен удар към вратата на Германия, отново спасен от вратаря на Айнтрахт Франкфурт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация