Япония се подигра с Германия във Волфсбург

00:50
Япония се подигра с Германия във Волфсбург

Германия продължава с неубедителните си изяви напоследък. Бундестимът загуби с 1:4 от Япония в контролна среща, играна на "Фолксваген Арена" във Волфсбург. Това бе трето поредно поражение за тима и общо пети мач без победа, като столът на селекционера Ханизи Флик започва сериозно да се клати. Юния Ито в 11-тата минуа изведе гостите напред, а Льорой Сане изравни в 19-ата. Аясе Уеда отново даде преднина на азиатците в 22-рата, а Такума Асано в 90-ата и Ао Танака в 92-рата минута оформиха разгромния усех на гостите. "Самураите" могат да съжаляват, че не записаха далеч по-изразителна победа, тъй като пропуснаха още доста положения, а Марк-Андре тер Стеген се отличи с няколко блестящи намеси.

Япония започна отлично срещата и в 11-тата минута поведе в резултата. Сугавара центрира остро по земя и Юния Ито изпревари Антонио Рюдигер и засече топката във вратата.

Германия успя да се върне в мача в 19-ата минута. След многоходова атака топката стигна до Флориан Виртц на границата на наказателното поле, той изведе Льорой Сане, който вкара в далечния ъгъл за 1:1.

Радостта на домакините бе кратка. В 22-рата минута след центриране отдясно Ито продължи към Аясе Уеда, който засече топката във вратата за 1:2.

Япония пропусна още две страхотни възможности. В 40-ата минута Уеда се възползва от грешка в средата на терена, отне от Рюдигер, но останал очи в очи с Тер Стеген не успя да го преодолее. След това в самото начало на втората част Ито се оказа на чудесна позиция, но отново бе спрян от вратаря на Германия.

Бундестимът така и не можеше да направи нищо запомнящо се в атака, докато Япония пропусна още няколко шанса за гол, след нови брилянтни намеси на Тер Стеген.

В края на мача обаче гостите подпечатаха успеха си с нови два гола. Първо в 90-ата минута след поредна грешка в отбратана на Германия Такефусе Кубо отне в средата на терена, напредна и подаде за Такума Асано, който вкара в опразнената врата.

След това в 92-рата минута отново Кубо напредна на скорост отдясно и центрира за Ао Танака, който с глава оформи крайното 1:4.

Така Япония отново нанесе нежък удар на Германия, след като победи този съперник и на Световното първенство. Бундестимът пък за пореден път разочарова, като няма да е изненада, ако шефовете на германския футбол вземат крути мерки и сменят селекционера Ханзи Флик.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

darklight
10.09.2023 10:54

Ее що така. На световното геймания бяха разстроени, че не могат да си носят дъгичките, а сега падат и с позволени дъгички.