Ново разочарование за Германия в контролите

00:35
Ново разочарование за Германия в контролите

Германия записа пореден провал в контролите си от подготовката за Евро 2024. Домакините на турнира загубиха с 2:3 на "Олимпиящадион" в Берлин от състава на Турция. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман отново не бяха убедителни в представянето си, особено в защита, където имаше доста сериозни пробойни. Кай Хавертц откри за Бундестима в 5-ата минута, но гостите обърнаха чрез попадения на Ферди Кадиоглу в 38-ата и Кенан Йълдъз в 45-ата минута. Никлас Фюлкрюг отново възстанови равенството в 50-ата минута, но Юсуф Сари от дузпа донесе успеха на турците в 71-вата минута.

Специалистът бе избрал да заложи на Льорой Сане и Никлас Фюлкруг в атака, а в халфовата линия си партнираха Илкай Гюндоган и Йошуа Кимих,  Юлиан Брант и Флориан Виртц оперираха по крилата. Интересен факт е, че Кай Хавертц бе изпробван в ролята на ляв защитник.

Винченцо Монтела пък бе предпочел триото Кенан Йълдъз, Юсуф Язъджъ и Ирфан Кахведжъ в атака, докато в средата на терена действаха Емре Акбаба, Исмаил Юксек и Каан Айхан.

Германия откри резултата още с първата си по-сериозна атака в мача. Сане получи перфектен извеждащ пас в наказателното поле, реши да върне към Кай Хавертц, който отклони топката във вратата за 1:0.

Само две минути по-късно домакините организираха почти идентична атака. Отново Сане получи пас на скорост, отново опита да върне към свой съотборник, но този път защитник ба заел добра позиция и блокира паса му.

В 12-тата минута и гостите отправиха първия си удар към вратата на Кевин Трап. Язъджъ шутира от дистанция, но неточно.

Сане обаче продължаваше да тормоци отбраната на гостите. В 16-ата минута получи пас зад отбраната и моментално отправи удар покрай вратаря, но и покрай вратата.

Секунди по-късно пък Турция отговори с мощен изстрел на Кенан Йълдъз, който бе в очертанията на вратата, но не затрудни Кевин Трап.

В 31-вата минута гостите се възползваха от неразбирателство в отбраната на Бундестима, отнеха топката и Язъджъ бе изведен в близост до вратата, но ударът му бе отразен от вратаря.

В 38-ата минута Турция стигна и до изравнителен гол. Кадиоглу получи пас по лявото крило, овладя топката, напредна на скорост в пеналта и с удар в близкия ъгъл на вратата бе точен за 1:1.

В самия край на полувремето турците стигнаха и до пълен обрат. При едно центриране в наказателното поле Бенямин Хенрихс се сблъска с Язъджъ във въздуха, което позволи на топката да попадне в Кенан Йълдъз, който с мощен шут в далечния ъгъл отбеляза красив гол с помощта на гредата.

Домакините бързо се окопитиха и в началото на втората част възстановиха равенството. Те организираха контраатака, Фюлкруг получи в предни позиции, финтира защитник и стреля в близкия ъгъл по земя за 2:2.

Турция обаче можеше бързо да си върне преднината. В 52-рата минута страхотен шут на Салих Йозджан се отби от гредата.

Това все пак се случи в 71-вата минута от дузпа. При едно центриране топката срещна ръката на Кай Хавертц. След разглеждане на ситуацията с ВАР бе взето решение, че това е наказателен удар за гостите, който бе изпълнен от Юсуф Сари за 2:3.

Срещата продължи да бъде двуостра и Бундестимът пропусна страхотен шанс отново да изравни в 74-тата минута, когато Юлиан Брант изскочи очи в очи с вратаря на съперника, но стреля в тялото му.

В 81-вата минута пък Кевин Трап трябваше да показва рефлекс след хубав изстрел на Бариш Йълдъз.

В крайна сметка Турция записа престижна победа в Берлин и зарадва мнообройните си привърженици по трибуните, докато Германия изглежда има още над какво да работи при новия наставник Юлиан Нагелсман, за когото това бе първо поражение начело на Бундестима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация