В София е като на война! Протестът срещу БФС ескалира, ситуацията е взривоопасна (видео)

19:26
В София е като на война! Протестът срещу БФС ескалира, ситуацията е взривоопасна (видео)

Около 16:00 часа фенове на ЦСКА София започнаха да се събират пред стадион "Българска армия". Привържениците на "червените" ще са част от протеста срещу БФС. Пред стадиона на "червените" имаше множество полицаи.

Преди минути на стадиона пристигна и тарторът на сектор "Г" Иван Велчев.

По същото време от другата страна на стадион "Васил Левски" се събират още фенове от различни клубове.

Към 17:20 запалянковците на "червените" напуснаха "Армията", съпровождани от сериозно количество полицаи, и се отправиха към "Орлов мост". Те опънаха транспарант срещу президента на БФС Борислав Михайлов с искане за оставка, а движението на "Цариградско шосе" бе блокирано.

Пред министерството на спорта пък има друга голяма група. В нея се открояват запалянковци със сини шалове, но те не са там организирано. Унгарски привърженици на футбола също се присъединиха към тях.

И тук се скандира срещу БФС и се искат оставки.

Около 17:45 часа запалянковците на ЦСКА София тръгнаха покрай "Канала" към "Гурко", където са феновете на Левски и на други футболни клубове.

На "Гурко" изстреляха няколко сигнални ракети във въздуха и бяха запалени факли. Една бомбичка падна зад първия ред полицаи близо до част от журналистите.

Около половин час преди мача феновете на "Гурко" започнаха да хвърлят бомбички и фойерверки към полицаите. Органите на реда тръгнаха напред, като водното оръдие бе подготвено за действие и скоро бе използвано.

Наложи се органите на реда да повикат подкрепление и да прибегнат до използването на второ водно оръдие, тъй като феновете продължават да хвърлят бутилки, павета и всякакви други предмети.

След като повече от 20 минути напрежението не стихна, полицията извади палките и разгони ултрасите, които се изтеглиха към малките улички. След изтласкването им се забеляза, че има счупени коли на живущи около стадион "Васил Левски".

Най-лошото в случая е, че има ранени и полицаи, и фенове - хора със счупени глави и такива, които седят безпомощно на асфалта.

Около 19:00 часа обставонката все още е напрегната. Ултраси продължават да хвърлят срещу органите на реда изкъртени от асфалта колчета и огромни павета. Множество кофи за боклук пък се палят, след което се засилват срещу полицаите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари