Боби Михайлов: Причината да стигнем до това напрежение, са бивши и в момента безработни футболисти

19:48
Боби Михайлов: Причината да стигнем до това напрежение, са бивши и в момента безработни футболисти

Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира създалата се ситуация с вече проваления мач между България и Унгария на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Той даде своето становище в интервю за „БНТ“. 

"Имахме писмо от СДВР, че се очакват протести. Няма нищо общо това дали ме е страх, или не ме е страх. Аз съм бил вратар цял живот и след това президент на БФС. Това са ветровити места. УЕФА е организатор на мачовете. Някой си мисли, че аз съм много велик и голям, но аз не мога да местя мачовете. УЕФА даде мачът да се играе в Пловдив. Унгарската федерация също беше съгласна. Имаме договор с предишния кмет да използваме стадиона. Надявам се и сега да имаме добри отношение със сегашния кмет. Плащахме някакъв нисък наем. 

Явно някои търсят възможности да вземат властта с БФС. Когато има Конгрес, тогава има възможност. Скоро минаха кметски избори в България. Причината да стигнем до това напрежение, са бивши и в момента безработни футболисти.

Хронологията с УЕФА са три писма, които сме представили на спортната общественост. Нищо не сме провокирали в УЕФА"

"Когато хората не са доволни от резултатите на собствените си отбори, те търсят проблема на друго място. Трябва първо да се огледат в собствените си клубове. Иначе човек винаги може да се мисли за оставка, но с какво би помогнала тя три дни преди мача. Имам още две години мандат - може да го изкарам или да не успея. Може през следващата година да направя Конгрес и всички да се успокоят тогава. Към момента най-мъдрото решение е на хората, които трябва да определят дали да има мач. Не мисля да се кандидатирам за нов мандат. Даже си подготвям група от заместници, защото да се управлява не е лесна работа, завърши Борислав Михайлов.

"Протести може да има в Пловдив, може да има и в Разград. УЕФА измести мача в Пловдив и без публика. Това показва колко сериозно са взели становището на СДВР. Политически натиск не съм имал, но съм имал натиск от подобни индивиди, свързани с фенове. Дори и полицията не успя да се справи срещу Англия. Аз затова си подадох оставката".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация