Рома с инфарктен успех срещу Монца, изгониха Моуриньо (видео)

17:06
Рома с инфарктен успех срещу Монца, изгониха Моуриньо (видео)

Рома измъкна изключително трудна победа над коравия тим на Монца с 1:0 в мач от 9-тия кръг на Серия “А”. В герой за “римските вълци” се превърна резервата Стефан Ел Шаарауи, който реализира победното попадение в последната 90-ата минута. Рома преди това удари и две греди, а в голяма част от мача игра с човек повече, след като Данило Д’Амброзио от гостите бе изгонен в 41-вата минута. Монца се държа изключително достойно и имаше своите шансове в мача. Наставникът на Рома Жозе Моуриньо пък също бе изгонен в последните секунди на срещата и ще се пропусне дербито с Интер следващия кръг.

Мачът започна с по-активна игра на гостите, които упражниха натиск и накараха Рома да се брани в първите 20-25 минути на срещата. И двата отбора обаче дълго време се затрудняваха да създават опасности пред двамата вратари. Най-чистата възможност за Рома дойде в 37-ата минута, когато Андреа Белоти центрира опасно, а Усем Ауар стреля с глава от непосредствена близост, но вратарят на Монца Микеле Ди Грегорио показа невероятен рефлекс и успя да избие. Ключовият момент дойде четири минути по-късно, когато Данило Д’Амброзио фаулира грубо отзад Андреа Белоти и получи втори жълт и съответно червен картон. В края на първата част доста активният нападател на Рома отново стреля, но стражът на Монца пак бе на висота.

Противно на логиката, в началото на втората част гостите бяха по-близо до откриване на резултата, когато Андреа Колпани пробва далечен шут, който мина на сантиметри от вратата на Руи Патрисио. Рома постепенно се възползва от численото си преимущество и натисна съперника си, но чистите положения за тима на Жозе Моуриньо идваха трудно. В 67-ата минута отново Монца можеше да отбележи чрез резервата Самуеле Бириндели, който отправи удар от дистанция, но Патрисио успя да избие в корнер. Рома опита да вземе инициативата, но първо опасен удар на Усем Ауар в 72-рата минута бе блокиран, а след това Ромелу Лукаку нацели гредата на Монца.

Натискът на Рома продължи, но нови опасни удари на белгийския национал не намериха целта. Гостите пък продължиха да са изключително опасни на контраатака, като в 83-тата минута Самуел Винято навлезе опасно, но шутът му бе блокиран. Рома можеше да вкара минута преди края на редовното време, когато Ромелу Лукаку се пребори и подаде на резервата Сердар Азмун, който обаче също нацели страничната греда на Монца.

В крайна сметка обаче в герой за Рома се превърна друг играч от пейката - Стефан Ел Шаарауи. След поредното разбъркване пред Ди Грегорио удар на Азмун бе блокиран, а Фараона бе най-съобразителен и с хубав удар с десния крак взриви “Олимпико” в последната минута на редовното време за 1:0. Мачът се изнерви допълнително след попадението, а наставникът на “римските вълци” Жозе Моуриньо не пропусна да се заяде с треньора на гостите Рафаеле Паладино, за което бе изгонен.  Монца пък можеше да изравни в буквално в последните секунди на двубоя, но удар от дистанция на Джулио Донати бе спасен от брилянтния в този мач Руи Патрисио.

Така Рома постигна трета поредна победа и се изкачи на 6-о място във временното класиране. Монца пък записа първа загуба в последните 6 мача и заема 11-а позиция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация