Легендата на Рома Кафу възнамерява да съди клуба за колосална сума

23:34
Легендата на Рома Кафу възнамерява да съди клуба за колосална сума

Легендата на Рома Кафу възнамерява да съди клуба и авиокомпанията "Катар Еъруейс" за компенсация в размер на почти 12 млн. евро поради нарушение на неговите имиджови права, твърди “Ил Месаджеро”.

Бразилецът претендира за случай от 2019 година, когато е бил поканен да участва в рекламен клип като част от спонсорството между “вълците” и авиокомпанията. Тогава Кафу летял до Варшава за заснемането на видео, свързано с инструктаж за безопасно пътуване. Впоследствие въпросният клип бил излъчван по телевизията. Бившият футболист обаче така и не получил заплащане за ролята си в проекта. Той помолил своя представител Винченцо Алиота да постигне споразумение с Рома, но разговорите се проточили и били отлагани на няколко пъти. През лятото на 2020 година Джеймс Палота продаде клуба на семейство Фридкин без да се издължи да някогашния защитник, който продължил да чака парите си.

Сега обаче търпението на Кафу се изчерпало, като той настоява да получи обезщетение в размер на 11,8 млн. евро, базирано на 46-месечния период на излъчване на рекламата и на сумите, които обичайно получава от своите спонсорства. Крайният срок, който той е дал за постигане на споразумение, е 17 ноември. Ако обаче и тогава няма договорка между двете страни, бившият десен бек ще заведе дело срещу Рома и авиокомпанията.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация