Първият успех на Рома като гост е факт

22:24
Първият успех на Рома като гост е факт

Отборът на Рома записа убедителна победа с 4:1 при визитата си на Каляри от осмия кръг на Серия "А". Това е първи успех за “вълците” като гости в Калчото през този сезон. Сардинци пък допуснаха четвърта поредна загуба, като все още не са спечелили нито един от шампионатните си мачове, откакто се завърнаха в италианския елит.

Римляните взеха контрола в мача с два бързи гола. В 19-ата минута Леонардо Спинацола пусна чудесен пас към Усем Ауар, който откри резултата. Само минута по-късно Ромелу Лукаку засече с гърди центриране на Рик Карсдорп и така удвои преднината на своя тим. Следващият отличен период за “джалоросите” беше в началото на втората част. В 51-вата минута Паредес подаде топката на Андреа Белоти, който се справи със съперниковата резерва Габриеле Дзапа и със своя шут добави името си сред голмайсторите. Осем минути по-късно Лукаку вкара втория си гол в двубоя, а Паредес се отчете с втората си асистенция. Едва след това домакините заиграха по-смело и в 72-рата минута Матео Прати отбеляза красиво попадение, но то беше отменено от ВАР заради засада на влезлия като смяна Леонардо Паволети. Все пак “рособлу” стигнаха до почетен гол в 87-ата минута, когато Нахитан Нандес беше точен от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Браян Кристанте.

Така Рома се изкачи на десетата позиция в класирането с актив от 11 точки и по-добра голова разлика от Болоня. Каляри остава на дъното със само два спечелени пункта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация