Скандалът с незаконни залагания не стихва, обвиниха още трима водещи футболисти

18:04
Скандалът с незаконни залагания не стихва, обвиниха още трима водещи футболисти

Скандалният италиански журналист Фабрицио Корона обвини нови трима футболисти в незаконно залагане. Както е известно, Николо Фаджоли от Ювентус, Сандро Тонали от Нюкасъл и Николо Дзаниоло от Астън Вила са разследвани за непозволени залози в незаконни хазартни сайтове. Освен това бившият папарак замеси и името на Никола Залевски в същия случай, но засега няма официално разследване срещу играча на Рома.

Докато получаваше приза “Златен тапир” от Striscia La Notizia (италианските еквиваленти на “Златен скункс” и “Господари на ефира”), Корона назова имената на още трима играчи, които обвини в нерегламентирано залагане. Става въпрос за Федерико Гати от Ювентус, Стефан Ел Шаарауи от Рома и Николо Казале от Лацио, като първите двама в момента са италиански национали, а третият също е получавал повиквателни от "адзурите". Подобно на Залевски, те също не са разследвани нито от Италианската футболна федерация, нито от местната прокуратура.

Междувременно, Корона се оплака в Инстаграм, че е бил цензуриран от местната телевизия Rai 3 по време на гостуването си в предаването Avanti Popolo, където коментира именно своето собствено разследване около скандала със залозите. Той твърди, че му е било обещано, че ще бъде пуснат звукозапис, в който се чува как Дзаниоло и още трима играчи от Серия "А" “говорят за залози и за много пари”. В крайна сметка обаче от предаването не са излъчили въпросния звукозапис, което предизвика голямото възмущение на журналиста.

“Бях цензуриран и не го очаквах! Съжалявам за всички вас. За съжаление, въпреки че бях получил гаранции тази сутрин, не ми позволиха нито да кажа всичко, което зная, нито да покажа страхотната работа, която върша от шест дни без да спя. В даден момент водещата каза, че ще пусне звукозапис, който дори не беше излъчен. Можете ли да повярвате? На него се чуват гласовете на Дзаниоло и трима играчи от Серия "А", които говорят за залози и много пари.

В наши дни сам трябва да си правиш телевизия. Сега обмислям какво да направя и къде да показа цялата информация, която намерих с огромна саможертва, защото съм свободен човек и не ме е страх от нищо. Сгреших, че гостувах в това предаване и популяризирах тук толкова важно и сложно разследване, което беше цензурирано. Още утре ще преодолея това, но за вас това е позор. Много съжалявам, след толкова много години все още не съм си научил урока”, написа Корона, който по-рано обвини, че нападателят на Рома Сардар Азмун гледал на телефона си конни надбягвания, докато е бил на трибуните по време на мач на своя отбор.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация