Чави: Правят се опити да се дестабилизира Барселона

20:32
Чави: Правят се опити да се дестабилизира Барселона

Наставникът на Барселона Чави Ернандес заяви, че е съгласен с мнението на президента Жоан Лапорта относно разследването на клуба. Според двамата то е пристрастно и е повлияно от Реал Мадрид.

“На 100% съм съгласен с президента. Целта е да се дестабилизира Барселона. Говори се прекалено много за неща извън спорта. По мое време се говореше за допинг и за “Виярато” (обвинения, че Барса е подкрепян от съдиите), което беше измислено от базиран в Мадрид вестник. За това говори президента. Винаги е било така”, заяви Чави.

Специалистът сподели и изненадата си от намаляването на наказанието на Начо Фернандес. Бранителят на Реал Мадрид първоначално бе наказан за три мача, но санкцията бе намалена на два и той ще може да играе в “Ел Класико” на 28 октомври. “Голяма изненада. Миналия сезон наказанието на Левандовски за три мача за това, че докосна носа си, не бе намалено. Тогава ни игнорираха”, заяви Чави.

Утре Барселона се изправя срещу Атлетик Билбао, а наставникът потвърди, че Ламине Ямал, Алехандро Балде, Илкай Гюндоган и Роналд Араухо ще са на линия за двубоя. Той обаче няма да може да разчита на Педри, Френки де Йонг, Роберт Левандовски, Жул Кунде и Сержи Роберто, като се надява някои от тях да се възстановят за дербито с Реал.

Относно Левандовски той обясни: “Той се чувства добре. Надявам се да е готов за Ел Класико. Той иска да играе. Винаги е готов да излезе на терена, дори да има някаква болка”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация