Анчелоти: Разтревожен съм за случая “Негреира”

17:41
Анчелоти: Разтревожен съм за случая “Негреира”

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти изрази своята разтревоженост относно случая “Негреира” предвид това, че 7 месеца след разкритията около този казус големият съперник Барселона все още не е наказан.

“Както е с всички хора във футбола, и аз съм разтревожен за този толкова сериозен въпрос. Въпреки това трябва да оставим на правосъдието да си върши работата и да продължи своето разследване. От 40 години съм в света на футбола и когато се повдигат толкова сериозни въпроси като този, това ни притеснява. Дано правосъдието да си свърши работата и да успее да намери решение”, коментира Анчелоти по време на днешната си пресконференция преди сблъсъка с Жирона.

“Трябва да направим оценка на ситуацията и да отдадем заслуженото на това, което показва класирането. В Жирона се справиха в първите си мачове по-добре от останалите. Трябва да уважим това, този отбор може да се бори. Там имат голямо предимство: не играят в Европа и затова могат да се подготвят добре за мачовете. Това, което повече се отразява на клубовете, са срещите на националите  отбори, защото имаме контузени и уморени играчи, а не разполагаме с време за възстановяване. Гледам календара, защото имаме футболисти, които ще се приберат на 19 октомври, а трябва да играем със Севиля два дни по-късно. Ако им закъснее полетът, трябва да им кажа, че ще се видим направо в Севиля.

Сега сме добре и ще играем важен мач срещу лидера в първенството. Ще се постараем да дадем максимума от себе си. Успяхме да възстановим Антонио Рюдигер, при когото нямаше нищо сериозно. Отборът е малко уморен, но има голям ентусиазъм. Винисиус е добре и ще играе от началото, пък ще видим колко ще може да издържи. Вероятно 90 минути, но зависи какво ще поискам от него да направи. Няма да променяме схемата, а само някои детайли както правим във всеки мач. През миналия сезон за нас първенството вече беше приключило, когато гостувахме на Жирона (на 25 април - б.р.) и не беше добра вечер (загуба с 2:4 - б.р.). Утре обаче няма да се повтори това, което се случи тогава.

Родриго не бележи толкова, колкото всички очакваха, но неговият принос е добър по отношение на работата. Той единствен е играл във всички мачове, включително и в националния отбор. Може би малко почивка ще му дойде добре. Дискусията ми с Винисиус в предишния мач? Казах му да се пази, защото не искахме да рискуваме. Той играеше на своя максимум и просто му казах да се контролира. Дейвид Алаба има лека болка, не е нищо сериозно. Ще се опитаме да го възстановим за мача във вторник”, добави италианският специалист, който отказа да разкрие дали Лука Модрич ще бъде титуляр срещу Жирона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация