Ситуацията със заплатите в Барса е много критична

17:55
Ситуацията със заплатите в Барса е много критична

Ла Лига обяви актуалния таван на заплатите за всеки един от отборите в испанския елит за сезон 2021/24. Очаквано най-комфортна е ситуацията за Реал Мадрид, тъй като лимитът за „белите“ възлиза на цели 727 милиона евро, което е с 37 милиона повече в сравнение с предишния период. Ситуацията за Барселона обаче е изключително сложна. През януари таванът за каталаунците бе 648 милиона евро, а сега е ограничен до едва 270 милиона или с 378 милиона по-малко.

Ръководството на Барселона положи големи усилия през последния сезон да намали перото за заплати. Това се случи, след като играчи като Жерард Пике, Жорди Алба и Серхио Бускетс напуснаха. Така общата сума бе намалена със 162 милиона евро, но въпреки това в момента клубът дава за заплати 404 милиона евро, което е със 134 милиона или 49% над споменатия таван от 270 милиона. Това означава, че клубът от „Камп Ноу“ ще може да харчи само 50% от парите, които успее да спести от заплати и 50% от всички допълнителни приходи от продажби. Това ще бъде така, докато Барселона не се върне към положителен баланс.

Атлетико Мадрид изпреварва Барселона и вече е клубът, който е на второ място. Таванът на заплати при „дюшекчиите“ е 296 милиона евро.

От останалите клубове според финансовото им състояние Севиля може да плаща 168 милиона евро, Виляреал - 144 милиона, Реал Сосиедад - 124, Атлетик Билбао - 100 милиона. Другите са под бариерата от 100 милиона, като Алавес може да плаща най-малко - 31 милиона на година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация