Матеу Лаос и Икер Касийяс влизат в битка за президентския пост на Испанската футболна федерация

22:40
Матеу Лаос и Икер Касийяс влизат в битка за президентския пост на Испанската футболна федерация

Отказалият се наскоро топсъдия Антонио Матеу Лаос ще се кандидатира за поста президент на Испанската футболна федерация (РФЕФ), съобщава "Релево", позовавайки се на близки до арбитъра.

Матеу Лаос се оттегли от футболното съдийство в края на сезон 2022/23 доста изненадващо, въпреки че имаше още поне една регулярна година по терените. Той не мотивира решението си, а също така тогава не обясни и какви са плановете му. От друга страна, след дълги седмици на чакане Луис Рубиалес реши да подаде оставка от поста си като президент на испанската федерация, принуден от скандала с целувката с футболистката Джени Ермосо. В момента федерацията се управлява от временно назначения служебен президент Педро Роча Хунко, а нов титуляр няма да бъде избиран поне до средата на 2024 г.

Според "Релево" два клуба сериозно изразяват подкрепата си, най-вече с действия на свързани с тях хора – това са Барселона и Малага. Но нито един отбор до момента не е излязъл с позиция. Матеу Лаос е бил съдия на две Световни първенства (през 2018 г. и 2022 г.) и на едно Европейско (2020 г.), както и на финала в Шампионската лига през 2021 г. между Челси и Манчестър Сити.

Другият кандидат, който със сигурност ще се опита да оглави федерацията, е бившият вратар на Реал Мадрид - Икер Касийяс. Ясно е, че няма как в Барселона да го подкрепят, така че за момента съдията е техен избор номер 1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация