Анчелоти: Белингам няма да излети в облаците

18:04
Анчелоти: Белингам няма да излети в облаците

Ентусиазмът в Реал Мадрид от силното начало на Джуд Белингам не стихва, като сега на ред е нов мач, в който се очакват силни изяви от страна на англичанина. В неделя вечер столичани приемат участника в Шампионската лига Реал Сосиедад, а на пресконференцията си треньорът Карло Анчелоти трябваше да отговаря основно на въпроси за привлечения от Борусия (Дортмунд) футболист.

Белингам вече има 5 гола и 1 асистенция в изминалите четири двубоя на Реал, като точно атакуващите му качества впечатляват особено.

“Наблюдавахме му срещите за Борусия и забелязахме, че той е много опасен около границата на наказателното поле. Обсъдихме това с него и по време на подготовката пробвахме вариант, при който той е в по-предни позиции. Джуд се чувства добре така. Той е играч с отлична физика и постоянство. Не знам колко попадения може да отбележи, но със сигурност ще ни помага в атака”, спокоен е Анчелоти.

“Като цяло досега той не беше толкова познат, защото играеше в германското първенство, а и там нямаше същата роля като при нас. Белингам вече е много важен за Реал, но пък аз изобщо не съм изненадан от него. Той е пълен професионалист, който няма да се възгордее и да излети в облаците, ако хората говорят добре за него”, уверен е треньорът на “лос меренгес”.

Анчелоти повтори за плана си през този сезон да не разчита толкова често на ветераните Лука Модрич и Тони Кроос, които избраха да останат в отбора: “Това са двама изключителни футболисти, за които знаем на какво са способни. Те могат да помогнат много през кампанията, макар и с по-малко игрови минути”.

Наставникът добави, че лекуващият травма Винисиус Жуниор ще се възстанови по-рано от първоначалните планове. Той се контузи в края на август и прогнозите бяха, че ще е аут за около 6 седмици. Също така Анчелоти коментира иронично отсъствието на бразилеца от списъка с 12 номинирани състезатели за наградата FIFA The Best. “Онзи ден го видях в съблекалнята да плаче в продължение на 3-4 часа”, пошегува се италианецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация