Реал Мадрид зарадва привържениците си с ценен успех над Селта

00:38
Реал Мадрид зарадва привържениците си с ценен успех над Селта

Реал Мадрид се наложи с 1:0 над Селта в среща от третия кръг на Ла Лига и постигна трети пореден успех далеч от дома, след като вече се справи с Атлетик Билбао и Алмерия. Джуд Белингам се разписа в 81-ата минута и запази стопроцентовия актив на "белите". 

Още в началото гол на домакините беше отменен заради нарушение в атака, а в средата на първото полувреме Винисиус Жуниор се контузи и вместо него се появи Хоселу. В 68-ата минута стражът на Селта Иван Вийяр спаси дузпа, изпълнена от Родриго. Той обаче не можа да предотврати попадението с глава на Белингам, осигурило трите точки на кралския клуб.

Във Виго цяла седмица се вълнуваха не само около предстоящия двубой с кралския клуб, но и следяха новините за бъдещето на Габри Вейга. Младата звезда на галисийци беше близо до договор с Наполи, но в крайна сметка стана ясно, ще че продължи кариерата си в саудитския Ал Ахли. 

Днес старши треньорът на Селта Рафаел Бенитес не можеше да разчита на контузените Гонсало Пасиенсия и Карлес Перес. В предни позиции голямата отговорност падна върху Яго Аспас, който имаше подкрепата на Джонатан Бамба и Йорген Странд Ларсен. Тримата бранители пред Иван Вийяр бяха Карл Старфелт, Джоузеф Айду и Унай Нунес, а в халфовата линия започнаха Франко Серви, Фран Белтран, Лука де ла Торе и Оскар Мингеса. 

Реал Мадрид беше в серия от 6 поредни победи срещу Селта, но от 2003 година неизменно получаваше гол при визитите си на "Балаидос". В същото време, в 14 от предишните си 16 мача срещу този съперник "лос бланкос" се разписаха поне по два пъти. 

Както се очакваше, титуляр на вратата на Реал беше Кепа Арисабалага, който дебютира за тима, след като беше привлечен под наем от Челси. Четиримата в защита бяха Даниел Карвахал, Антонио Рюдигер, Дейвид Алаба и Франсиско Гарсия. В средата на терена се завърна Едуардо Камавинга. Той си партнираше с Орелиен Чуамени и Федерико Валверде, а малко пред тях действаше Джуд Белингам. Атаката отново поведоха бразилските национали Винисиус Жуниор и Родриго. Лука Модрич и Тони Кроос пък останаха сред резервите.

Селта подходи смело в началните минути и на няколко пъти създаде напрежение пред Кепа. След центриране от корнер се стигна до суматоха в наказателното поле и удар на Фран Белтран, който Странд Ларсен отклони в мрежата на Реал. Публиката на "Балаидос" се зарадва, но за кратко, защото след консултация с ВАР съдията Исидро Ескудеро отмени гола. Причината беше, че Странд Ларсен фаулира Кепа Арисабалага във въздушно единоборство преди изстрела на Белтран.

Реал отвърна веднага с пробив и удар на Родриго, но Иван Вийяр се намеси добре. Лошите новини за мадридчани започнаха с травмата на Винисиус. Бразилецът получи разтежение и не можа да продължи, а вместо него в игра влезе привлеченият това лято Хоселу.

В 24-ата минута много активният Мингеса опита далечен удар, който се отби от Рюдигер и топката мина на сантиметри от гредата. До края на полувремето Реал Мадрид вдигна оборотите и за домакините стана трудно да излязат от половината си. Те обаче организираха много хубава контра в 32-ата минута, при която отново Мингеса имаше шанс да обстрелва Кепа, но прати топката в аут.

Родриго тормозеше най-много защитата на Селта. Бразилецът се прояви с отличен пробив в 35-ата минута, но Старфелт блокира удара му. В 43-ата минута Белингам подаде на Хоселу и той преодоля Вийяр, но таранът на Реал се намираше в засада и този гол също не беше зачетен. Секунди прди почивката поредната чудесна атака на Селта завърши с пропуск на Бамба.

И второто полувреме стартира добре за Селта. Галисийци бяха близо до гола в 52-ата минута след комбинация между Бамба и Странд Ларсен, но ударът на норвежеца попадна право в Кепа. Играта на Реал не се получаваше и Карло Анчелоти призова на помощ ветераните Модрич и Кроос, които заеха местата на Камавинга и Чуамени.

В 62-ата минута Родриго влезе в наказателното поле и намери Белингам. Англичанинът не успя да отправи удар, но това стори Валверде, който стреля встрани от целта. Малко след това Странд Ларсен за пореден път можеше да накаже колебливата игра в дефанзивен план на гостите, но шутира над вратата.

Активизацията на гостите доведе до дузпа в тяхна полза. Белингам беше човекът, който изведе на скорост Родриго, а Вийяр закъсня да спре бразилеца и го повали в наказателното поле. Първоначално Хоселу взе топката и се готвеше да изпълни дузпата, но след това с отговорността се нагърби Родриго. Вийяр обаче усети посоката на удара и запази нулевото равенство.

С приближаването на края на мача играта се водеше все по-често пред вратата на домакините. В 81-ата минута Кроос центрира от корнер, Хоселу отклони топката на далечната греда към Белингам и англичанинът я продължи към мрежата. Това беше 4-ти гол за халфа в третия му мач в Ла Лига.

Селта нямаше много време за реакция, а Анчелоти вднага пусна още един защитник в лицето на Начо Фернандес. Реферът удължи редовното време с 5 минути, в които домакините така и не успяха да застрашат вратата на Кепа.

В следващия кръг Реал Мадрид ще посрещне Хетафе в първия си мач на "Сантиаго Бернабеу" през сезона, а Селта ще гостува на Алмерия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация